- hirdetés -

Szombaton és vasárnap két helyszínen pattogott a kézilabda Orosházán. Az Őszi kupa utánpótlás kézilabda tornán hat korosztályban 33 csapat ifjú játékosai küzdöttek a győzelmekért.

A kupa céljáról Tatai Tamást, a rendezvény főszervezőjét kérdeztük:
– Ezekben a korosztályokban, amelyekben a kupát kiírtuk, a gyerekeknek nincs semmi versenyzési lehetőségük az országos gyermek bajnokság, az Erima kupa sorozatán kívül. Azért hívtuk életre ezt a mostani versenysorozatot, hogy a gyerekek játszhassanak, és a csapatok, játékosok, szakemberek képet kaphassanak a riválisok és a saját felkészültségüket illetőleg, még az országos verseny előtt.

A torna szervezésekor az előbbi célok mellett mindenképp szerették volna az OFKSE nemzetközi sportkapcsolatait erősíteni.
– Nagy örömünkre szolgált, hogy mind a szerbiai Ada, mind a romániai Nagyszentmiklós elfogadta meghívásunkat, ezáltal nemzetközivé rangosítva a versenysorozatot. A nyárra tervezett nagy kézilabda fesztivál főpróbájaként is szántuk ezt a mostani tornát és azt gondolom, hogy Orosháza nagyszerű házigazda lesz majd akkor is – mondta az utánpótlás edző.

Kicsiktől a nagyokig játszották a kézilabdát (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina és Rajki Judit

A szervezés remek volt, a játékosok nagyszerűen érezték magukat városunkban, a mérkőzések – korosztálytól függően – aranyosak, küzdelmesek, kemények, élvezetesek voltak. A jelen levő szakemberek mindannyian örömmel vették az orosházi kezdeményezést.

Eredmények:

Szivacskézilabda, U8-as korosztály: 1. Vörösmarty Szeged, 2. Ada, 3. Békéscsaba

U9 – 1. Ada, 2. Vörösmarty Szeged, 3. Törökszentmiklós

U10. 1. Vörösmarty Szeged, 2. Pick Szeged, 3. Ada.

U11. 1. Pick Szeged, 2. Törökszentmiklós, 3. Orosháza

U13. 1. Orosházi FKSE, 2. Nagyszentmiklós (Románia), 3. Kecskemét

U14. 1. Nagyszentmiklós, 2. OFKSE, 3. Törökszentmiklós

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.