- hirdetés -

A védelem és a kapusok gyengén muzsikáltak a női kézicsapatban.

Hajdúnánás Termál SC- Orosházi NKC 33 – 28 (15 – 13)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Hajdúnánás, 150 néző
Vezette: Kórodi, Major

Orosháza: Kothencz – Csapó 1, Kovács 1, Ravasz 3, FAZEKAS 3, Zsuzsa 1, SZABÓ R. 9. Csere: Fodor (kapus) Kránitz O. 1, DOMOKOS 9, Héjjas, Kránitz A.
Edző: Ajtony Ákos

Az ellenfél legjobb lövői: Karnik 11, Beke 6.

Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc. Hétméteresek 3/3 ill. 5/5

Az első 10 percben jól játszott csapatunk, nem szakadtunk le a hazaiakról. Azonban jött lányainknál egy rövidzárlat, és az ellenfél elhúzott 6 góllal (13. perc 11-5). Ekkor időt kért Ajtony edző, kicsit rendeződtünk, de a védekezés és a kapusteljesítmény továbbra sem volt rendben. A 20. percben újabb sokk érte csapatunkat, megsérült átlövőnk, Zsuzsa Vivien. Ennek ellenére a lányok Szabó Reni vezetésével lefaragták a hátrányt.

A második félidőben aztán jött a már-már szokásos 10 perces totál zűrzavar. Elrontott támadások, eladott labdák, szinte alvó védelem. Ezt köszönte szépen a Hajdúnánás és a 40. percben már 21-14-re vezetett. A jelentős előnyt egészen a hajráig őrizték is, amikor következett a szintén ránk jellemző huszáros hajrá. Az 55. percre 30-27-re felzárkóztunk, de ezúttal nem sikerült a bravúr. A kapkodás több hibát szült, így nem tudtunk feljebb jönni.

Ajtony Ákos: – Mérkőzésről mérkőzésre megfejthetetlen számomra a 2. félidő eleje, kapusteljesítmény nélkül pedig nem lehet ezt a játékot játszani. Lőttünk 28 gólt idegenben, mégsem volt esélyünk a győzelemre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.