- hirdetés -

A szomszédvárak találkozóján simán nyertek az orosházi kézilabdás lányok.

Orosházi NKC – Csorvási SK 34 – 26 (16 – 14)

Magyar Kupa női kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 150 néző
Vezette: Marton András – Szikszai Sándor.

Orosháza: FODOR – DOMOKOS 9, Szabó A 1, KRÁNITZ O 6, HÉJJAS 9, Kránitz A 3, KISS 5. cs: KOTHENCZ – Fazekas, Kovács 1, Csapó, Zsuzsa, Ravasz, Szabó
Edző: Ajtony Ákos.

A Csorvási SK gólszerzői: Juhász 6 (2), Mahler 5, Fabisz 4, Gyimesi 4, Major 3, Neller 2, Krivik 1, Sajben 1.
Edző: Baráth Lajos.

Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/2.

A szerda esti mérkőzésen Ajtony Ákos edző azokat a játékosokat állította a kezdőbe, akik a bajnokikon viszonylag kevesebb lehetőséghez jutnak. A csorvásiak az elején egy kicsit ráijesztettek a mieinkre és az első percekben vezettek is. A nyolcadik percre aztán felébredtek lányaink, kiegyenlítettek (8.p. 4-4), aztán a vezetést is átvették. A kapuban Fodor Edit szinte teljesen lehúzta a rolót és az elkövetkező tíz percben mindössze két gólt engedélyezett a vendég támadóknak. Ezután szép nyugodt mederben csordogált a mérkőzés. Kihagyott helyzetre kihagyott helyzet, gólra gól volt a válasz, és a szünetre kétgólos hazai előnynél mehettek a csapatok.

A vezetést biztosan őrizték a mieink (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Akik azt várták, hogy a második félidőre az „első sor” áll ki, azoknak alaposan csalódniuk kellett. Mindössze a kapus poszton történt változás. Az addig kitűnően védő Fodor Editet, az ugyancsak kitűnően védő Kothencz Vivien váltotta. Nagy tűzzel kezdett a Csorvás, ki is egyenlített, de hamar ellobbant a láng és a 40. percben már újra orosházi előnyt regisztrált a jegyzőkönyv. Ezután folytatódott az első félidei forgatókönyv. Viszonylag alacsony színvonalú, az izgalmakat jótékonyan nélkülöző játék folyt a pályán. Erőlködő, próbálkozó Csorvás, hibázgató, de a vezetést biztosan őrző Orosháza.

Az utolsó tíz percre aztán rendesen megnőtt a fór. Az egyre inkább hitehagyott és fizikailag is fáradó vendégek nem tudtak megfelelő ellenállást kifejteni és az „égből hullott” lehetőséggel maximálisan élő Héjjas Timi vezérletével a hazai csapat egyre inkább ellépett ellenfelétől. A végére kialakult nyolcgólos orosházi győzelem, a mérkőzés képe alapján egyáltalán nem túlzó.

Ezzel a sikerrel az ONKC a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé került, ahol – ha Fortuna is úgy akarja – akár az Audi ETO KC, vagy a Fradi is lehet a következő ellenfél. Mindenesetre elismerés illeti a csapatot, hiszen a kupában ilyen messze még nem igen jutott orosházi női alakulat. Várjuk a folytatást…

Ajtony Ákos: – Ma azokat játszattam, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak és örömmel tapasztaltam, hogy többen éltek is a lehetőséggel. Erőben is és taktikailag is jobb volt a csapat az ellenfelénél, a technikai hibák számát viszont drasztikusan csökkentenünk kell.

Baráth Lajos: – Nem tudtuk átlépni az árnyékunkat, a mögöttünk álló hat bajnoki vereség rányomta a mérkőzésre a bélyegét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.