- hirdetés -

Minden óvodás és alsó tagozatos diák kap ingyen joghurtot a héten Orosházán és a kistérségben. Az egészséges tejtermékből összesen 24 ezer pohárral osztanak szét.

Harmadik éve oszt joghurtot az Orosházi Gazdakör a helyi és a kistérségi óvodásoknak és kisiskolásoknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából. Az első évben még csak három, tavaly és idén már öt napon keresztül tudják a gyerekek számára eljuttatni e tápláló finomságot. Összesen 24 ezer pohár joghurtot osztanak szét.

Sokak kedvence a joghurt (Fotó: Melega Krisztián)

– A Magyar Élelmiszerbank Egyesület többször is megkereste már az Orosházi Gazdakört és támogató segítségünket kérték, hogy különféle zöldségeket és gyümölcsöket juttassunk el hozzájuk. Idén mintegy 10 mázsa burgonyát, paprikát és paradicsomot ajánlottunk fel az egyesületnek, ami azután egy Pest megyei gyermekotthonhoz került. Szerettük volna, ha egy békés megyei gyermekotthont segítenek ezzel, de a fennálló keretszerződés alapján az egyesület rendelkezik a kiosztás helyével, így ebbe nincs beleszólásunk. Évek óta jól működő együttműködési megállapodás áll fenn az egyesülettel, mely a kölcsönös segítségnyújtáson alapul. Most ők segítettek a joghurttal- hangsúlyozta Horváth József gazdaköri elnök.

Orosházán kívül a kistérség minden településére – Gádorostól Békéssámsonig- jutott a joghurtból, melyet az ovisok és az alsó tagozatos iskolások kapnak meg ezen a héten. A Gyermek és Diákélelmezés nagy segítségére volt a gazdakörnek a szétosztás logisztikai részében, és eljuttatják minden iskolába és óvodába ezt a tápláló és egészséges tejterméket. A tárolásban és szállításban több gazdálkodó szervezet is besegített.

– A gyerekek nagy örömmel fogadták a joghurtot. Sokaknál sajnos anyagi okok miatt nincs lehetőség arra, hogy minden nap vagy egyáltalán bármikor jusson ebből az egészséges tejtermékből. A karitatív szándék mellett célunk, hogy a gyermekek megismerjék a joghurtot, mely egészséges fejlődésükhöz elengedhetetlen – emelte ki Horváth József.

Korábban az iskolaalma programban működött közre az Orosházi Gazdakör, két évvel ezelőtt egészséges, hazai termésű gyümölcshöz juthattak az orosházi óvodások és iskolások több mint egy hónapon keresztül.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.