- hirdetés -

Tóth Imre Antal kedden otthonában ünnepelte 90. születésnapját.

Imre bácsit teljesen meglepte a születésnapi köszöntés, hisz családja teljes titokban szervezte az ünnepséget. Imre bácsi szemébe könny szökött, amikor sorra jelentek meg a családtagok, gyermekei, testvérei, keresztgyermekei és a rokonság többi tagja. A város nevében Csizmadia Ibolya alpolgármester köszöntötte az ünnepeltet. A virágcsokor mellé ajándékot és Orbán Viktor kézjegyével ellátott emléklapot nyújtott át az ünnepeltnek.

Imre bácsi meghatódottan fogadta a köszöntést (Fotó: Rajki Judit)

Tóth Imre Antal 1921. október 25-én született Endrődön. Négy gyermekes földműves családban nevelkedett. Csudabalán végezte el a hat elemi iskolát, majd szolgáló lett. Szovjetunióban három évig hadifogoly volt. 1955-ben nősült meg, majd megszülettek ikrei: egy fiú és egy lány, később még egy fiú gyermeke született. Feleségével 1963-ban költözött Orosházára. Az orosházi „Béke” Agrárszövetkezetnél dolgozott, innen ment nyugdíjba 1980-ban. Napjait ezután kertészkedéssel töltötte, ma már gyermekei vették át a helyét és ők végzik el a kerti munkákat, de tavaly azért még segédkezett a fóliában paprikát szedni. 1983-ban megszületett első fiú unokája, aki sajnos 16 évesen elhunyt. Feleségét 2000-ben veszítette el.

Imre bácsi szeret tévézni, kedvencei a sorozatok, köztük a Barátok közt. Elmondása szerint a hosszú élet titka a sok munka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.