- hirdetés -

Csapatzászlóval ismerték el a Békés megyei mentőcsoportot, ami mintaként szolgál más megyék számára.

Első alkalommal rendezték meg az önkéntes alapon működő katasztrófavédelmi mentőszervezetek országos seregszemléjét. Az október 15-i eseményen több mint háromszázan vettek részt 34 szervezet képviseletében – adta hírül az MTI.

A katasztrófavédelemben egyre nagyobb szerep hárul az önkéntes mentőszervezetekre, tevékenységük elengedhetetlen a katasztrófahelyzetek elhárításánál, kezelésénél. Ezért a tervek szerint minden megyében lesznek ilyen mentőszervezetek – mondta el a szolnoki rendezvényen Bakondi György altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának vezetője.

A seregszemle keretében esküt tettek a Békés Megyei Körös Mentőcsoport tagjai, köztük az Orosházi Munkakutyások Egyesülete is. Csapatzászlót is kaptak – civil mentőszervezet munkáját első alkalommal ismerték el ilyen módon hazánkban. A csapatzászlót Haskó György csoportvezető vette át, a zászlóvivő Tímár Tamás helyettes lett. Csapatzászlót kapott a Körös mintájára létrejött Tisza Mentőcsoport is.

A Körös Mentőcsoport az első egységes szervezet, amely integrálja a megyében működő speciális ismeretekkel és eszközökkel rendelkező önkéntes mentőszervezeteket. Több helyszínen is bizonyítottak már, helyt álltak például a borsodi árvíznél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.