- hirdetés -

Az orosházi Merian Foods Kft a magyar piacok mellett Franciaországban is megvetné a lábát.

A nemrégiben Budapesten megrendezett 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás (OMÉK) egyik kiállítója volt az orosházi Merian Foods Kft. Az orosházi élelmiszeripari feldolgozó cég kereskedelmi igazgatója, Orosz Ferenc nyilatkozott a kiállításról és a cég jövőbeli terveiről.

– Miért volt fontos önöknek, hogy a budapesti kiállításon részt vegyenek?

– Az OMÉK olyan jelentős, országos szakmai seregszemle, amelyen egy Magyarországon vagy Európában bemutatkozni kívánó cégnek egyszerűen jelen kell lennie. Ezért egyértelmű volt, hogy mi is ott leszünk. Az ilyen kiállítások remek alkalmat adnak új üzleti partnerek megismerésére, de kiváló lehetőség is egyben a már meglévő üzletfelekkel szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Sokszor itt, a kötetlenebb beszélgetések során körvonalazódnak újabb üzleti lehetőségek.

– Milyen termékekkel mutatkoztak be a szakmának és a nagyközönségnek?

– Nem emeltünk ki egyetlen terméket sem, a Merian teljes termékcsaládját megismerhették az érdeklődők.

– Lesz-e hasonló megjelenési lehetőség az elkövetkező időszakban?

– Az OMÉK-el egy időben a Pusztaottlakai Tepertőfesztiválon is részt vettünk és kiállítottunk. Számunkra fontos, hogy a környéken is jelen legyünk a termékeinkkel. Október végén pedig saját szervezésben kívánunk bemutatkozni Páriszban az ottani viszonteladók, éttermek, konyhák számára a mi libamájtermékeinkkel.

– Mit várnak ettől a párizsi bemutatótól?

– A francia exportot szeretnénk fellendíteni. Tudjuk, hogy ez nem egyszerű feladat, hiszen azon a piacon szinte egyeduralkodók a francia termelők és kereskedők. Ám ha csak egy kis szeletet találunk magunknak azon a piacon, az nekünk mindenképpen siker lesz.

– Az év végéig terveznek valamilyen újításokat, fejlesztéseket?

– Nagyon sok új termékünk jelent meg az elmúlt időszakban, így termékfejlesztés most nem várható. Az elmúlt időszakban azonban a termékpaletta nagy részének megjelenése megújult, év végéig az ORSI konzervtermékek is megkapják új külsejüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.