- hirdetés -

Ellenőrzik az iskolák tűzriadó tervét és azt is, hogyan hajtják  végre a gyakorlatban.

Békés megyében is ellenőrzik a tűzriadó terveket az iskolákban. Szeptember elseje és december 15-e között megyei szinten összesen 163 oktatási intézményben történik meg a tűzriadó gyakorlatok ellenőrzése, ebből 22 eset érint 500 főnél nagyobb létszámot.

Az orosházi tűzoltóság illetékességi területén 19 intézmény dokumentációját – tűzriadó terv, tűzvédelmi szabályzat és kiürítési számítás – ellenőrzik.
– A gyerekek nagy örömére a tűzriadó terv gyakorlatát is végrehajtjuk majd, ezzel is növelve a tanulók és tanárok biztonságát – tudtuk meg Lászik Gábor tűzoltó őrnagytól, tűzmegelőzési osztályvezetőtől. – Ellenőrizzük, hogy az épület kiürítése megtörténik-e szintidőn, vagyis 6 percen belül. Eddigi tapasztalatok szerint a legnagyobb intézményünk is 2,5 perc alatt oldotta meg a kiürítést, a diákok és tanárok tisztában vannak a menekülési útvonalakkal, ez nagyon jó.

Az orosházi tűzoltóság illetékességi területén a legnagyobb oktatási intézmény a Táncsics iskola főépülete. Mellette három 500 fő feletti iskola van, a Táncsics Vörösmarty tagintézménye, a Székács iskola és a tótkomlósi Jankó János iskola.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.