- hirdetés -

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja, ehhez kapcsolódóan a védőnői szolgálat egészségnapot tart a művelődési házban.

A rózsaszín szalag séta után egy újabb rendezvény hívja fel a figyelmet az egészségvédelem fontosságára. A „Védőnők a Nők egészségéért – Nem csak nőknek” című rendezvényt október 15-én, 14 órai kezdettel a művelődési ház koncerttermében tartja a védőnői szolgálat. Dr. Pikó Béla a Pándy kórház megyei onkológiai központjának osztályvezető főorvosa tart előadást az emlődaganatok kialakulásáról és az utókezelésről. Dr. Sebők Edit radiológus szakorvos a mammográfiáról és az emlőultrahangról, Greksza Lászlóné az orosházi kórház ápolási igazgatója az önvizsgálatról tájékoztat. Dr. Nagy Gabriella csecsemő- és gyermekgyógyász, homeopátiás orvos a kisegítő homeopátiás lehetőségekről szól.

Az egészséges táplálkozás is terítékre kerül, a támogatók jóvoltából pedig különböző szűrővizsgálatokra, így csontsűrűség mérésre, emlő- és lúdtalp vizsgálatra is lehetőség adódik, valamint ételkóstolók és termékbemutatók egészítik ki a programot. A rendezvény célja: felhívni a figyelmet az emlődaganatos betegség megelőzésének fontosságára, teljes körű tájékoztatás a korai felismerés és a teljes gyógyulás lehetőségeiről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.