- hirdetés -

Célba ért az önkormányzat erőfeszítése, a szolgáltató nem kapcsolja le 1200 lakásban a gázt.

Az elmúlt napok legnagyobb horderejű orosházi ügye volt a gáztéma. Múlt pénteken derült ki, hogy az Orosházi Lakásszövetkezet 58 millió forinttal tartozik a GDF-SUEZ-nek, így a társaság értesítette a szövetkezetet és a városvezetést, hogy október 10-én megkezdi 1200 lakás kikapcsolását a gázszolgáltatásból.

Másnap dr. Dancsó József polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a város – bár semmi köze a lakásszövetkezethez – mégis hajlandó 30 millió forintos segítséget nyújtani. Ehhez azonban feltételeket szabott, amit a Lakásszövetkezet rendkívüli küldöttgyűlése vasárnap kora délután megtárgyalt és elfogadott.

Ezt követően az orosházi képviselő-testület rendkívüli testületi ülésen egyhangúlag fogadta el dr. Dancsó József polgármester indítványát, miszerint a város 30 millió forint azonnali, visszatérítendő támogatást nyújt az Orosházi Lakásszövetkezetnek, így megvédve 1200 háztartást a gázszolgáltatásból történő kikapcsolástól.

A GDF-Suez vezetése mindezek után vasárnap éjszaka válaszlevélben tájékoztatta a polgármestert, hogy nagyra értékelik az önkormányzat erőfeszítéseit, ezért október 31-ig felfüggesztik a kikapcsolást, és az érintett felek között a tárgyalások megkezdését szorgalmazzák.

Egyelőre tehát minden lakásszövetkezeti lakásban lesz gáz, ám a tetemes adósságot mindenképpen ki kell fizetnie a szövetkezetnek ahogy azt is ki kell deríteni, hogyan keletkezett ez a hatalmas adósságállomány.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.