- hirdetés -

Izgalmas találkozót játszott egymással az ONKC és az OKSC csapata.

Az Országos Nyílt Serdülő Bajnokság 5. fordulójában a két orosházi együttes csapott össze a Táncsics-csarnokban, igazi helyi rangadót láthatott a kézilabdát kedvelő közönség.

Orosházi NKC – Orosháza KSC 21-14 (8-6)

ONKC: Ádász – KÓNYA 3, Szöllősi S. 3, Molnár B. 2, Szöllősi D. 3, RAVASZ 3, Ulmann 6. Cs.: Aradi (kapus), Kránitz G. 1, Horváth, Kránitz R., Tóth, Szabó, Kiss.
Edző: Pásztor István.

OKSC: SZASZKÓ – Szűcs 2, Balogh 2, KENYERES 4, Zvolenszki 1, Antal, Bene 1. Cs.: Zsedényi (kapus), TORNYI-MOLNÁR 2 , Borbély 2, Zvara, Molnár I., Dobos. Edző: Németh Dóra.

Kiállítások: 10 perc ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 4/1.

Nagy lendülettel, de idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok. Ebben az időszakban sok pontatlan lövés, eladott labda jellemezte mindkét együttes játékát. Az OKSC-s lányok nyugodtak meg hamarabb, 0-2-re és 2-4-re, majd 4-5-re is vezettek. Edzői időkérés után az ONKC egyenlített és a vezetést is átvette, amit a félidő végéig meg is tartottak. Az első játékrészben kevés gól esett – az ONKC első gólját a 7. percben szerezte, tíz perc elteltével 2-2, húsz perc után 6-5 volt az állás -, ami nem utolsósorban a mindkét oldalon remek teljesítményt nyújtó kapusok érdeme.

Pályán az új kézis nemzedék (Fotó: Tóth Emese - ONKC)

A második félidő elején növelte előnyét az esélyesebb ONKC, az OKSC védekezése felpuhult, játékuk lelassult. Németh Dóra időt kért, hogy rendezze a sorokat, valamennyire ez sikerült is, de állandósult a 4-5 gólos különbség. A végére elfáradó, fiatalabb korosztályt felvonultató OKSC nem tudta elkerülni a vereséget.

A mérkőzés mindvégig sportszerű volt, jól küzdöttek, de sok hibával játszottak a csapatok. A ONKC megérdemelten győzött, de a vesztes csapatot is dicséret illeti. Az orosházi női kézilabda új nemzedékét láthattuk, és büszkék lehetünk arra, hogy ennyi tehetséges fiatal erősíti mindkét együttest.

Pásztor István: – Két ellentétes félidő után sikerült győzelmet szereznünk. Szeretnék gratulálni az OKSC csapatának, nagyon jó játékot láthattunk. A közönségnek is köszönöm a sportszerű szurkolást.

Németh Dóra: – A védekezésünk jól összeállt a múlt héthez képest, viszont sok passzív támadást vezettünk. Az első félidőben fej fej mellett haladtunk, de a második félidőben már meglátszott a két csapat közötti korkülönbség. Tisztességesen helytállt a csapat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.