- hirdetés -

A fúvósok jótékonysági célra ajánlották fel koncertjük teljes bevételét.

A zene világnapja alkalmából adott hangversenyt az Orosházi Fúvószenekar szeptember 30-án a művelődési központ színháztermében. A nagymúltú együttes minden évben koncertezik a zene világnapján. A mostani fellépést azonban nem csak a zene ünneplése, hanem egy nemes cél is vezérelte. K. Tóth László karmester korábban elmondta, hogy egy személyes élmény hatására javasolta a zenészeknek a jótékonykodást.

A zenekar hatalmas repertoárjából a karnagy kimondottan közönségkedvenc darabokat válogatott, melyben volt komolyzene és könnyűzene egyaránt. Felcsendült Lortzig Cár és Ács nyitánya, Dvořák Új világ szimfóniája fúvós beat átiratban, Gounod Faustjának két balettzenéje, Meyerbeer Koronázási indulója, Erkel Ferenc Ünnepi zenéje és Ted Huggens: Choral and Rock – out című szerzeménye.

A fúvósok zenével köszöntötték a zene világnapját (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A hangverseny ingyenes volt, a több mint 100 fúvószenét kedvelő néző a bejáratnál elhelyezett urnákba tehette adományait. Összesen 70 ezer forint gyűlt így össze, melyet az Orosházi Kistérség Gyermekjóléti Központnak utalnak át, akik a rászoruló gyermekek megsegítésére használják majd az összeget.

A hangversenyből részleteket adunk az Orosházi Városi Televízió Kommentár Nélkül Extra című műsorában október 8-án, szombaton 20 órától, ami az OrosCafén is látható ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.