- hirdetés -

Szeptembertől nem emelkedtek az étkezési térítési díjak, sőt újításokat vezetett be a diákélelmezés.

A Gyermek- és Diákélelmezés 2700 gyermek és felnőtt számára biztosítja az étkeztetést városunkban nap mint nap. Az étkezési térítési díjak – sem az egyházi, sem az önkormányzati intézményekben –,ebben a tanévben sem emelkedtek. A bizonytalan gazdasági helyzet ellenére nehezen, de tudják tartani a jelenlegi térítési díjakat, sőt szeptembertől újítások bevezetésével még egészségesebbé és változatosabbá tették az ételsort.

Menzakoszt - archív fotó

– Augusztusban az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet közzétett egy ajánlást a gyermekétkeztetésre vonatkozóan. Az ajánlás pontjait fokozatosan igyekszünk bevezetni, ezzel egyszersmind megreformáljuk az étkeztetésünket is. Például a főzelékek, köretek terén is újítottunk, újabb zöldségek bevezetésével – tudtuk meg Ádászné Andrusik Katalin szakalkalmazott intézményvezetőtől.

Bizony nem könnyű az étlap összeállítása, meg kell felelni az előírásoknak és mindemellett még finomak is legyenek az ételek. Elsősorban saját tapasztalataikat használják fel az étlapok összeállításánál, de sokszor az internetet hívják segítségül, hogy minél egészségesebb és változatosabb ételféleségeket kínálhassanak a gyerekeknek. Még csak rövid idő telt el az újdonságok bevezetése óta, ám az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, a diákok és a felnőttek is szívesen fogadják a változtatásokat.

Azonban sokszor még így is nehéz a tanulók kedvében járni, a gyerekek többsége elfogyasztja ugyan a menzán kapott ételt, de akadnak olyanok, akik szinte hozzá sem nyúlnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.