- hirdetés -

Küzdelmes meccsen értékes két pontot szereztek az Orosháza KSC serdülői.

Nem a legjobb előjelekkel vágott neki az OKSC a szerdai mérkőzésnek: a beállós Bene Viktória az előző napi edzésen bokasérülést szenvedett, így Németh Dóra edzőnek alaposan fel kellett forgatnia csapatának megszokott szerkezetét.

Orosháza KSC – Gyulai SE 26-22 (15-10)

Orosháza: Szaszkó – KENYERES 5, Zvolenszky 4, Dobos, Antal 2, BALOGH 6, SZŰCS 6. Cs.: Zsedényi (kapus), Tornyi-Molnár 2, Borbély, Molnár, Borgulya, Zvara, Mike 1. Edző: Németh Dóra.

A Gyula legjobb dobói: Kurpé 9, Asztalos 8.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 12/8.

Alapemberének hiányát az első perctől fogva megérezte az Orosháza, a védelem gyengén muzsikált és a támadások is akadoztak. A találkozó 20. percéig fej fej mellett haladt a két csapat, hol a házigazdák, hol a vendégek vezettek egy góllal. Az első félidő utolsó perceiben aztán magára talált az OKSC, sorozatban hat találatot szereztek, így öt gólos előnnyel vonulhattak pihenőre a lányok.
A második játékrészben a Gyula kezdett jobban, az 5. percre már két gólosra faragták a különbséget. A folytatásban azonban ismét feltámadtak az orosháziak, egy ötös szériával hét találatnyira nőtt a hazai előny. Ezt már csak kozmetikáznia sikerült a gyulai csapatnak, az ebben a periódusban pályán lévő orosházi második sor tisztességel ellenállt a vendégek rohamainak, így a végjátékban a hazai győzelem már nem forgott veszélyben. A 2000-es születésű Mike Cintia élete első OSB-mérkőzésén góllal mutatkozott be.

Németh Dóra:
– Az első 20 perc nem tetszett, de a második félidőben a cserék beállításával tudták tartani magukat a lányok. A kezdeti zavar után már valós tudását nyújtotta a csapat a pályán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.