- hirdetés -

Orosházi tehetségek a legjobb 150 között – az X-faktorban mutathatják meg, mire képesek.

Bejutott az X-Faktorban a legjobb 150 közé az orosházi Simon Boglárka, duettben párjával, Angler Balázzsal, és szintén vette az első akadályokat Bakos Bettina. A páros tavaly is ott volt a válogatón, akkor Balázs az első tévés fordulóban, Bogi a legjobb 100-ból esett ki, Bettina a Megasztárban próbálkozott, a legjobb 100-ban akkor is benne volt.

Simon Boglárka

Bogiék a szombati adásban a Neoton Latin szerenád című számával győzték meg a zsűrit, szerintük leginkább Geszti Péternek tetszettek, Keresztes Ildikó fogalmazott meg kritikát velük szemben, de aztán ő is igennel voksolt. Ezen a hétvégén a tábori élmények bemutatása következik az RTL népszerű tehetségkutatójában, aztán láthatjuk a folytatást is – ha lesz, de erről még a szerződésük alapján hallgatniuk kell.

– Életünk egyik legjobb élménye ez a közös kihívás, a sok nehézség ellenére – meséli Bogi, aki egykor a Vörösmarty iskola zenei tagozatára járt. – A válogatót leginkább a sok-sok várakozás jellemezte (bár párban ez könnyebb), de az embernek mégis tudnia kell koncentrálni az energiáit arra a pár percre, amikor a színpadon van. A színpadon fergetegesen éreztük magunkat, éreztük a pozitív sugárzást a közönség és a mentorok részéről.

– Ez a verseny életünk egyik nagy lehetősége, a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni belőle – teszi hozzá Balázs. – A duettként való jelentkezés megkönnyíti a helyzetünket, nemcsak mert érezhetően kevés a jó duett a mezőnyben, hanem mert energiáink minimum megszázszorozódnak, és hihetetlen nyugalmat tudunk meríteni egymásból. A felkészüléskor ugyan voltak apró nézeteltéréseink, de ezeken hamar túllendültünk, mert a közös cél lebeg a szemünk előtt.

httpv://www.youtube.com/watch?v=fHmS_ZFTGzA

Bakos Betti is továbbjutott

Bakos Bettina

– Valamikor márciustól kezdődően voltak a válogatások, körülbelül 20 ezer ember jelentkezett – tudtuk meg Horváthné Busa Nicole-tól, Betti édesanyjától. – Kéthetente értesítettek minket, hogy mehetünk ismét. Az első mentoros adás a 4. forduló volt és nagy izgalommal ment Bettina, hogy vajon továbbjut-e. Reggel 8-tól vártunk 21.45-ig, akkor került sorra. Lady Gaga Bad romance című számát kellett énekelnie, és továbbjutott! Nagyon boldog volt, hogy ő is mehetett a táborba. A tévében csak pár pillanatig láthattuk szombaton, várjuk a hétvégét, hogy megint képernyőn lesz-e.

Bakos Bettina a József Attila iskola után egy évig a Táncsics gimnázium diákja volt, szeptembertől pedig Vácon a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolába jár, jazz szakon.

Névjegy: Simon Boglárka

Vörösmarty iskola, Orosháza – zene tagozat
Horváth Mihály Gimnázium, Szentes – dráma tagozat
A Vasutas Zeneiskola és a Budapesti Operettszínház által közösen működtetett Pesti Broadway Stúdió (végzés éve: 2011.), vizsgaelőadás: Rómeó és Júlia musical – szerep: Dada
Szerepek az Operettszínházban: Tavaszébredés – Martha, Erdei Kalamajka – Komorna, Abigél – Szabó

A Paletta c. kulturális magazin Kávéházi beszélgetésének vendége augusztusban Simon Boglárka volt.

Névjegy: Angler Balázs

József Attila iskola, Szigetszentmiklós – zene tagozat
Batthyány Kázmér Gimnázium, Szigetszentmiklós – kórustag, szólista
A Vasutas Zeneiskola és a Budapesti Operettszínház által közösen működtetett Pesti Broadway Stúdió (Végzés éve 2010.), vizsgaelőadás: Szép Nyári Nap (Neoton musical) – szerep: Péterű
Szerepek az Operettszínházban: Menyasszonytánc – Jonel, Tavaszébredés – Felnőtt férfi, Erdei Kalamajka – Dorong, a rabló, Szerdán tavasz lesz – Mázoló

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.