- hirdetés -

Izgalmas mérkőzésen hazai pályán ikszelt a női kézilabda csapatunk.

Orosházi NKC – Eszterházi KFSC Globo Sys 24 -24, (14-13).

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza, 400 néző.
Vezette: Dudás Tibor, Mihály András.

ONKC : FODOR – Csapó 3, FAZEKAS 5, Kovács, Ravasz, SZABÓ R 5, Zsuzsa 4. cs.: Komáromi(k) – HÉJJAS 2, Kránitz O 1, Kránitz A 1, Kiss 1, Bella, Dancsó.
Edző: Ajtony Ákos

Az egri csapat gólszerzői: Nagy 8, Forgács 5 (2), Barczi 4, Bak 3, Pados 3 (3), Bárkai 1.
Edző: Hegedűs Tibor.

Kiállítások: 14 perc ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 5/5.

A két csapat a tavalyi bajnokságban egymás mögött végzett a 12.-13. helyen. Azóta mindkét gárda jelentősen megerősödött és mindenki biztos lehetett benne, hogy egy rendkívül izgalmas mérkőzés várható.

A meccs elején mindkét oldalon sok volt a hiba, amit az izgatottság számlájára írhattunk. Ennek eredményeképp az ötödik percre mindössze két gól árválkodott az eredményjelzőn (5. p. 1-1). Az első néhány perc után a hazai hatos falas védelem kezdett felkeményedni. A lányok fegyelmezetten és jó ütemben lépkedtek ki a vendégek lövőire. Nem is maradt el a vezetés megszerzése. Negyedóra után az egriek kértek időt, és úgy tűnt sikerült is hasznos tanácsokkal ellátni a lányokat, mert az addig megszerzett hazai előny pillanatok alatt semmivé vált (15. p. 7-7). Ez idő tájt került a csapatunk először kettős emberhátrányba, de nem tudtak élni vele az egriek, sőt, amikor az egyik kiállított visszajött, sima hátrányból lőttek a lányok kettőt. Sajnos nem sikerült hosszasan tartósítani a jó játékot. Jó periódusok után törvényszerűen jöttek a kisebb-nagyobb hullámvölgyek, így csak egygólos hazai előnyt regisztrálhattunk a félidőben.

Komoly hátránynál sem adták fel a fehérmezes orosháziak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második játékrész elején hamar megkaptuk a második (de nem az utolsó) kettős hátrányunkat és a vendégek 15-13-ról pillanatok alatt felzárkóztak (36. p. 15-15). Az egri csapat percei következtek és a félidő jó részében mi futhattunk az eredmény után. Kettőről háromra, majd négyre, ötre is hízott a vendég előny. Az orosházi lányok azonban nem zuhantak össze. Küzdöttek, zárkóztak és az 57. percben egy kettős emberelőnyt kihasználva ismét egalizálták az eredményt, sőt a vezetést is átvették.

Az utolsó hatvan másodpercnek egygólos előny birtokában vághattak a mieink, sőt még a labda is nálunk volt. Sajna nem sokáig, mert az egriek elvették és az ellentámadásból megszerezték az egyenlítő gólt. Ebben az időben éppen három játékossal kevesebben voltunk a pályán. A kaotikusra sikeredett utolsó perc végén már nem esett több gól. Maradt a 24-24-es döntetlen, melynek – a mérkőzés összképét tekintve – a jóval nagyobb lövő potenciállal rendelkező egriek örülhettek jobban.

Ajtony Ákos: – Néhány meghatározó játékosom ma a tudása alatt teljesített, ennek ellenére megszereztük az egyik pontot. Gratulálok a lányoknak, mert komoly hátránynál sem adták fel és ha még egy kicsivel higgadtabbak, rutinosabbak vagyunk, akár meg is nyerhettük volna ezt a meccset.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.