- hirdetés -

Az Orosháza KSC serdülői nem bírtak a Békéscsabával.

Bár tavasszal a megyei serdülő bajnokságban egyszer már sikerült legyőzniük az 1997-es lányoknak az egy évvel idősebb csabai együttest, ezúttal sem az orosháziak voltak a találkozó esélyesei. Sajnos a papírforma érvényesült, magabiztosan győzött a házigazda.

Békéscsabai ENK SE – Orosháza KSC 31-23 (14-8)

Orosháza: Szaszkó – KENYERES 4, ZVOLENSZKY 7, Bene 1, Antal 1, Balogh 2, SZŰCS 2. Cs.: Zsedényi (kapus), Tornyi-Molnár, Dobos, BORBÉLY F. 2, Molnár 1, Borgulya 2, Zvara 1. Edző: Németh Dóra.

A Békéscsaba legjobb dobói: Borbély M. 9, Diószegi 6, Lukács 5.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 5/3.

Az orosházi csapat nem tudott felébredni a kezdő sípszó után, rengeteg technikai hibát vétettek és a védekezés sem állt össze. A Békéscsaba a vendégek gyengéit kihasználva az első negyedóra végére 5-6 góllal elhúzott és előnyét meg is őrizte a félidő végéig.
A második játékrészben ott folytatták a lányok, ahol az elsőben abbahagyták, a Csaba pedig továbbra sem kímélte a vendégeket: egy 7 gólos szériával 13-ra növelték a különbséget. Ekkor azonban mintha kicserélték volna az orosháziakat, elkezdtek felszabadultan játszani és jó játékkal alaposan megizzasztották a házigazdákat. Ha a csapat elhitte volna, hogy győzhet, és kezdettől úgy játszik, ahogyan az utolsó 10 percben tette, akár meglepetés is születhetett volna a találkozón.

Németh Dóra: – Hitetlen játékkal nem lehet győzni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.