- hirdetés -

Fantasztikus játékkal, elképesztő izgalmak közepette két góllal nyert a férfi kézicsapat az FTC-PLER ellen.

Orosházi FKSE Alexandra – FTC-PLER 28-26  (17 – 11)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző
Vezette: Marton, Horváth

Orosháza: HERJECZKI – Ambrus 2, Raffai, Berta 2, Gazsó, Kósa 3, Balda 1. Csere: SZIKORA (kapus) Kovács A. 3 HARSÁNYI 8, Lászlai, BALI 3, Mazic 2, DUKIC 4, Benák, Maric.
Edző: Füzesi Ferenc

FTC-PLER: SZÉKELY – Bendó 3, Bakos 2, LENDVAY 9, PÁLOS 6, Maros 1, Mazák. Csere: Kominek (kapus), Bak, Rév 1, Hajdu, Kocsi, Marczinkó, Pozsgai, Jakub, Kis 4.
Edző: Zsiga Gyula

Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4 ill. 0/0

A Veszprém és a Pick Szeged ellen mindent kiadott magából a csapat. Az európai szinten is jegyzett két együttes ellen nem volt esélyünk, de látszott a srácokon, hogy egységesek és hatalmas tűz van bennük. A héten érződött a levegőben, hogy harapni fognak hétvégén a Fradi ellen.

Így is indult a meccs, nemes egyszerűséggel nekimentünk az esélyesebb ellenfélnek. Az első periódusban a rutinos Lendvay irányításával a vendégek diktálták a ritmust, mi csak loholtunk az eredmény után. Azonban a 10. percben már változott a játék képe, egyre jobban zárt a falunk, így Herjeczki is bemutatott pár remek védést. A 15. percben 7-7-nél befogtuk őket, és a 16. percben Dukic átlövés góljával átvettük a vezetést (8-7). Innentől kezdve már egyértelműen mi irányítottunk: Kovács Attila és Harsányi Viktor beállítása jó húzásnak bizonyult, okos közbelövésekkel növelték az előnyt. A 25. percben 14-11 volt az állás, ekkor időt kért az ellenfél mestere, Zsiga Gyula, hogy felrázza játékosait. Azonban ez csak 1 gólt ért, amire mi is válaszoltunk, így a félidőre 5 gólos előnnyel vonultunk.

Hatalmas szívvel és elszántsággal játszottunk (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második játékrész elején két gyors Bali góllal kezdtünk, így már 7 gól volt az előny (33. perc 19-12). Ám elég volt két kis hiba, és gyorsan büntetett az ellenfél, zárkóztak ötre (35. perc 20-15). A Fradi védekezést váltott, agresszívebb lett a faluk, ki-ki léptek, így megakadt az orosházi lendület. Ebben a periódusban sokat támadtunk, de egyszerűen képtelenek voltunk gólt lőni. Hogy nem csökkent 4 alá az előny az Herjeczkinek köszönhető, aki hatalmas bravúrokat mutatott be a kapuban (41. perc 21-17).

Sajnos az emberelőnyt sem sikerült kihasználnunk, a Fradi pedig köszönte szépen, felzárkózott (44. perc 21 -19). A hosszú gólcsendet Dukic törte meg a 45. percben, ezzel újra 3 lett az előny. A budapesti csapat védekezése szinte áttörhetetlen volt, nagyon jó ütemben és harcosan léptek ki a falból, ezzel pedig rendre megtörték a támadások lendületét, középen Mazic Milant pedig egyszerűen kivették a játékból. Szikora Attila kapuba állása után azonnal két bravúrral kezdett, ám az 50. percben már csak 1 volt közte, de 1 perccel később Harsányi hetese betalált (24-22).

A legrosszabbkor kerültünk emberhátrányba, amit azonnal góllal büntetett a Fradi. Elképesztő feszültség uralkodott a csarnokban, amit mi kezeltünk rosszabbul és az 54. percben utolért minket az összes tartalékát mozgósító zöld-feketében játszó fővárosi gárda (24-24). Így fordultunk az utolsó 5 percre, amit mi egy Dukic majd egy Harsányi góllal kezdtünk (26-24), erre azonnal időt kért Zsiga Gyula. A közönség szinte felrobbantotta a csarnokot, amikor Szikora egymás után 3 óriási védést is bemutatott a kapuban. Az utolsó percben az ellenfél kijött egész pályára, de okosan tartottuk a labdát. 40 másodperccel a vége előtt a nagy akarásban Mazic Milan a kapust támadta, ezért pirosat kapott. Még egy gólt lőttek, az ellentámadásban először eladtuk a labdát, amit Dukis visszacsent és 5 másodperccel a vége előtt Ambrus Dodi a kapust átejtve beállította a végeredményt!

Füzesi Ferenc: – Hatalmas szívvel és elszántsággal játszott az egész csapat, a végén Szikora bravúrjai eldöntötték a meccset.

Zsiga Gyula: – Nem tudtuk a masszív és statikus orosházi védelmet feltörni, lélektelenül játszottunk az első félidőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.