- hirdetés -

Közgyűlést tartott nemrégiben az Egészségsziget Egyesület,  melyen beszámoló hangzott el az elmúlt időszak munkájáról és az idei tervekről.

Tavaly közreműködtek az anyatej világnapja alkalmából tartott rendezvényen, a Harruckernben egészségnapokat tartottak, melyet pályázati pénzből finanszíroztak. Ennek részeként a fiatalokkal a szenvedélybetegségekről – köztük a dohányzás káros hatásairól – beszélgettek.

Az általános iskola első osztályosai körében lisztérzékenységi szűrést végeztek dr. Csányi Ágnes gyermekorvos segítségével. Az egyesület anyagilag is támogatta a Tóth Margit által kezdeményezett felmérést, melynek célja az volt, hogy reális képet kapjanak a speciális étrendet igénylő gyermekek, fiatalok létszámáról.

Segélyküldeményt juttattak el Tatárszentgyörgyre. Baloghné Bánhegyi Gabriella szociológus segítségével kérdőívet állítottak össze a dohányzási szokások vizsgálatára, illetve a feldolgozáshoz szükséges programot is megvásárolták. A felmérésbe két középiskola tanulóit vonták be, a diákok mintegy 30 százaléka válaszolt a kérdésekre. Márciusban anyagilag támogatták a Táncsics egészségnapot, előadást tartottak az egészséges életmódról és ismertették a dohányzásra vonatkozó legfontosabb jogszabályokat a fiatalokkal.

Több pályázatot is benyújtottak az év folyamán, melyek mindegyike nyert. Idén is közreműködtek az anyatej világnapi rendezvény szervezésében. Babamasszás, jóga, kismama jóga tanfolyamot indítottak Rábainé Dani Anikó közreműködésével.

A közgyűlésen elhangzott, hogy a babaúszás iránt folyamatos az érdeklődés, de a feltételek hiánya miatt egyelőre ez szünetel. Az év második felében szintén tervezik az első osztályosok körében a lisztérzékenységi szűrést, melyet pályázati pénzből valósítanak meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.