- hirdetés -

Reggelente segítik a közlekedést rendőr felügyelete mellett, a katolikus és az evangélikus iskolánál járőrök teljesítenek szolgálatot.

Megkezdődött az új tanév, fokozott figyelem kell a közlekedők részéről az iskolák környékén. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság országos programmal és megyei kezdeményezéssel is igyekszik erősíteni a gyermekek biztonságát. 2008-ban indult „Az iskola rendőre” bűn- és baleset-megelőzési program, a most kezdődött tanév pedig már a hatodik, amikor a gyalogátkelőknél Zebra zsaruk segítik a kisdiákokat.

Orosházán, a Vörösmarty iskolánál állt munkába hétfő reggel két Zebra zsaru, szeptemberben, tanítási napokon reggelente 7 óra 10 és 7 óra 45 perc között segítik társaik közlekedését rendőri felügyelet mellett. Emellett Orosházán, az Eötvös katolikus iskolánál és a Székács iskolánál járőrök teljesítenek szolgálatot reggelente, és hívják fel a gyalogosok, kerékpárosok, autósok figyelmét a fokozott figyelem és a helyes közlekedés fontosságára.

Szolgálatba álltak a Zebra zsaruk a Vörösmarty iskolánál (Fotó: Losonczi Dávid)

Békés megyében 11 általános iskola csatlakozott a Zebra Zsaru programhoz, emellett szeptemberben a tanítás előtti és utáni időszakban 29 iskolánál fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani, 17 intézménynél pedig polgárőrök segítik a közlekedőket.

A rendőrség adatai szerint az elmúlt években csökkent a gyermekbalesetek száma Békésben. Míg 2008-ban 63 gyermekbaleset történt, addig 2010-ben 45. Halálos kimenetelű gyermektragédia 2009-ben és 2010-ben nem volt megyénkben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.