- hirdetés -

A Mezőkövesd lesgyanús góllal nyert Orosházán. A mieink uralták a második félidőt, de gólt nem tudtak rúgni.

Orosháza FC – Mezőkövesd 0 – 1 (0 – 1)

NB II-es bajnoki labdarugó mérkőzés, Orosháza, 400 néző
Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)

Orosháza: Molnár – Szűcs, Lupsa (Bozóki 79.), Szabó N., Szabó A. (Szabó T. 46.) – Kerepeczki, Ács, Petneházi, Végh, Juhász (Tóth 87.) – Buza.
Vezetőedző: Major László

Mezőkövesd: Szántai – Kaszás, Vámosi, Elek, Sivák – Bagi, Zováth, Irhás (Lakatos 87.), Jeremiás – Hamar (Bogdány 67.), Olasz (Husanik 76).
Vezetőedző: Huszák Géza

Az NB II-es labdarúgó bajnokság soros fordulójában hazai pályán fogadta az erősen tartalékos Orosháza FC a Mezőkövesd csapatát. A mieinknél Varga Róbert, Futaki Krisztián és Aleksandar Randelovic sérülés miatt hiányzott, Milenkovicnak pedig még nem érkezett meg a játékengedélye, ezért nem léphetett pályára.

Az első félidőben beszorította az Orosházát a Mezőkövesd. A 8. percben Olasz közeli lövését védte bravúrral Molnár kapus.

A 31. percben góllá érett a vendégek mezőnyfölénye: lesgyanús helyzetben Hamar lépett ki a védők gyűrűjéből és a kapust kicselezve gurított a hálóba (0 – 1)

A hátralévő időben mindkét oldalon kimaradt egy hatalmas helyzet.

A szünetben az OFC csatárt cserélt, ez is azt jelezte, hogy mindenáron győzni akartak a fiúk. A cserével megélénkült a mieink játéka, és pár perc alatt átvettük a játék irányítását.

A sárgamezes Ács Levente a mezőny legjobbja volt (Fotó: Melega Krisztián)

Főleg a jobbszél volt aktív, rendre érkeztek a támadások erről az oldalról, de a befejezésbe minden esetben apró hiba csúszott, vagy éppen a védők mentettek. A mérkőzés közepétől a pályán és a lelátón egyaránt borzolta az idegeket a játékvezető néhány furcsa ítélete. A játékosok mindkét oldalról hangos szóval nehezményezték a spori ítéleteit, így villantak a sárgák.

A Mezőkövesd csak néhány kontrával jutott el a mieink kapujáig, de nagy veszélyt nem okoztak, inkább a védekezésre és a rombolásra állt be az előnyét őrző vendégcsapat.

A végjátékban egymást követték a szebbnél-szebb hazai támadások. A 89. percben Szűcs Dani jobb oldali beadását pár méterről Tóth Dani vágta fölé, majd a 91. percben Búza lőtt nagy helyzetben középről a kapu mellé.

A bekapott gól nem inkább előrelendítette a játékosokat, bátran, támadó szellemben játszott a több kulcsemberét is nélkülözni kényszerülő OFC. De a helyzeteket nem sikerült értékesíteni, így hiába a szép és bátor játék, pont nélkül maradt a csapat. Viszont a jövőre nézve biztató az a tűz és hajtás, amit láttunk a csapattól

Major László: – Idei legjobb játékunk, ha szerencsével párosul akár nyerhettünk is volna, különösen a második félidőben játszottunk jól.

Huszák Géza: – Az első félidőben el kellett volna döntetünk a meccset. Mivel ezt nem tudtuk megtenni, izgalmas második félidő várt ránk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.