- hirdetés -

Az Orosháza KSC csapatai szépen szerepeltek a rangos utánpótlás viadalon.

Az Orosháza KSC két együttese is részt vett a 15. alkalommal megrendezett veszprémi Cell-kupán, mely Magyarország legjelentősebb utánpótlás tornája. A 11 ország 158 csapatát felvonultató viadalt az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) 2011-ben kiemelt rendezvénnyé nyilvánította.

Az 1999-es lányok Pappné Horváth Zsuzsanna irányításával vetették magukat a küzdelmekbe. Az orosháziak első találkozójukon rögtön a későbbi kupagyőztes Kézilabda Szeged SE csapatával találkoztak, ahol a Tisza-partiak 21-8-as győzelmet arattak. A második versenynapon aztán a Gödöllő csapatának legyőzése már nem okozott nehézséget, ezen a találkozón 15-9-es OKSC-siker született. Következő találkozójukon a Dunaszerdahely gárdáját 16-13-ra verték a mind jobban formába lendülő gyerekek. A folytatásban a Váci NKSE sem tudta megállítani a csapatot, az Orosháza 14-4-es diadalnak örülhetett. A Szombathelyi Sportiskola ellen végül megszakadt a győzelmi sorozat, kemény mérkőzésen 19-11-es vereséget szenvedtek a lányok a korosztály 2011-es bajnokától. Utolsó csoportmeccsükön a Veszprémet szoros találkozón 11-10-re győzték le az OKSC-s lányok, ezzel csoportjuk 3. helyén végeztek és az 5-6. helyért játszhattak. A helyosztó találkozón a Szeged KKSE együttese volt az ellenfél, akik 10-7-re legyőzték a végére elfáradó orosházi lányokat. Az Orosháza KSC 1999-es csapata az erős, 14 csapatos mezőnyben az előkelő 6. helyet szerezte meg.

Az Orosháza KSC csapatai a Veszprém Aréna előtt (Fotó: Zsedényi Péter)

Németh Dóra edző 1997-es csapata korosztályában 21 együttes versengett a helyezésekért. Az Orosháza a csoportmérkőzések során először a cseh Olomuc gárdáját 23-13-ra, majd a Szombathelyi Sportiskola csapatát 26-6-ra verte. A folytatásban is megőrizte lendületét az OKSC, a Váci NKSE együttesét 33-8-ra, a szegedi KSZSE-t pedig 18-10-re győzték le a lányok. Ezzel a sikerrel csoportgyőztesként végzett a csapat, a legjobb négy közé kerülésért a Dorog ellen kellett pályára lépniük az orosháziaknak. Végül küzdelmes találkozón megérdemelt siker született, az Orosháza 20-18-ra verte a dorogiakat. A döntőbe jutásért a nagy rivális Szeged KKSE csapatával kellett megmérkőzniük a lányoknak, ám nem sikerült a bravúr: hiába vezetett majdnem végig az OKSC, a gyerekek nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel, végül 19-16-os szegedi győzelem született. A sors szeszélye folytán a bronzmérkőzésen ismét az Olomuc gárdája volt az ellenfél. Ez a találkozó már nem volt olyan sima, mint a két csapat első összecsapása, de az 1997-es orosháziak minden energiájukat mozgósítva végül 18-16-os sikernek, s ezzel a bronzéremnek örülhettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.