- hirdetés -

Havonta készülnek a finomabbnál finomabb ételek a Családsegítő Szolgálat által útjára indított Főzőklubban.

Az Egységes Szociális Központ Családsegítő Szolgálata öt hónappal ezelőtt indította útjára a Főzőklubot.
– Az ötletet maguk az ügyfeleink adták, ők szerették volna, ha havonta egy alkalommal összejönnek és közösen főzőcskéznek. A főzés mellett a találkozások jó alkalmak a beszélgetésre, tapasztalatcserére is. Az alapanyagok egy részét intézményünk adja, másik részét az asszonyok hozzák – tájékoztatott Halustyik Éva, a Családsegítő Szolgálat vezetője.

A közös főzéseken átlagosan 10-15-en vesznek részt, vannak köztük fiatalabbak és idősebbek, kezdő és profi háziasszonyok. A társaság legutóbb augusztus 16-án gyűlt össze a Hajnal utcai Családsegítő Szolgálatnál. Az udvaron bográcsban készült a lecsó, míg odabent a kígyórétes. Szegfű Bálintné rendszeresen jár a főzőcskékre, nagyon szereti.
– Igen jó társaság szokott összegyűlni. Mindent megbeszélünk, ami a főzéssel és a háztartással kapcsolatos. A fiatalabbakat pedig segítjük, ellátjuk őket jó tanácsokkal, praktikákkal – emelte ki Szegfű Bálintné.

Az elkészítendő ételek kiválasztásánál mindig szem előtt tartják a gazdaságosságot és az egyszerűséget. Készítettek már például ragulevest, frankfurti levest, kalácsot, fánkot és különféle egytálételeket. Ha pedig valamilyen ünnep közeledik, ahhoz illő ételt készítenek és közösen fogyasztják el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.