- hirdetés -

Negyedszer népesült be a pusztaföldvári evangélikus templom a helyi gyülekezet különleges éjszakájára. A szervezők minden eszközt igénybe vettek üzenetük közvetítésére, amely szerint a templomban mindenki számára van hely.

– Száz éve helyezték el templomunk alapkövét. Ráadásul az idén is alapozásra készülünk, mert a tűz sújtotta lelkészlakás helyett hamarosan új gyülekezeti centrum (lakás, hivatal és gyülekezeti terem) építésébe kezdünk. A hardverrel tehát rendelkezünk. Működéséhez azonban szoftver, egy élő közösség szükséges – nyilatkozta Lászlóné Házi Magdolna az egyházközség lelkipásztora. – Ezért gondoltuk, hogy az alap kitűzését előzze meg a lelki alapozás – folytatta a lelkész.

Az este folyamán megkoszorúzták Pusztaföldvár egyetlen díszpolgára, a templomépítő Bolla Mihály miniszteri tanácsos márványtábláját. A helyi Búzavirág népdalkör istenes népénekekkel, míg a békéscsabai Zenebarát Felebarátok csapata Az alapkő című zenés összeállításával készült az estére. Az istentiszteleten Szabóné Mátrai Marianna püspökhelyettes kiemelte, hogy a templom mindenki otthona, ott azoknak is van helyük, akik nem minden vasárnap ülnek be a padokba.
– Lelkileg folyamatosan építkeznünk kell, soha nem mondhatjuk el magunkról, hogy készen vagyunk – mutatott rá a püspökhelyettes.

A templomban többek között Zsolczai Balázs kecskeméti képzőművész is bemutatta alkotásait, vizes témájú akvarelleket és absztrakt olajfestményeket. Alföldi Csaba orgonakoncertjét filmvetítés követte, éjfél után pedig gyertyafényes áldással zárult a templomi éjszaka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.