- hirdetés -

Augusztus elején megkezdték felkészülésüket az Orosháza KSC játékosai. Az alapozás után két korosztály a veszprémi Cell-kupán szerepel majd.


Elsőként az 1997-es lányok kezdték meg az edzéseket. Németh Dóra vezetésével augusztus 1-jétől Gyopárosfürdőn erőnléti felkészüléssel nyitották a szezont a gyerekek. A megerőltető délelőtti gyakorlatokat a strandfürdő területén úszással, strandkézilabdával vezették le a játékosok. Az öt napig tartó gyopárosi edzések után a következő héten minden napot a Mátrai-stadionban kezdtek a lányok, ahol futással, erőnléti gyakorlatokkal folytatták a felkészülési időszakot. Délutánonként a Táncsics-csarnokban már a labda is előkerült, augusztus 9-én pedig Szentesen már edzőmérkőzést is játszott a csapat a szegedi KSZSE gárdájával, ahol tíz gólos orosházi siker született.

Az 1999-2000-es korosztály egy héttel később, augusztus 8-án fogott hozzá a felkészüléshez. Pappné Horváth Zsuzsanna lányai napi két edzéssel kezdték meg a munkát az Eötvös-csarnokban. A tréningeken párhuzamosan folytak az erőnléti és labdás gyakorlatok, minden második délután pedig Gyopárosfürdőn pihenték ki fáradalmaikat a gyerekek.

Az Orosháza KSC felkészülési időszakát augusztus 18-tól a veszprémi Cell-kupán való részvétel koronázza meg. A jubileumi, ez évben 15. alkalommal megrendezendő nemzetközi utánpótlás-tornán 11 ország 160 csapata vesz részt, az esemény rangját jelzi, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a viadalt 2011-ben kiemelt rendezvénnyé nyilvánította. Az 1997-es orosházi lányok korosztályában 21 együttes szerepel, az OKSC csoportellenfelei a Vác, a Szombathelyi Sportiskola, a szegedi KSZSE, valamint a cseh Olomuc csapatai lesznek. Az 1999-es gyerekek többek között a Gödöllő, Veszprém és Dunaszerdahely együttesei ellen lépnek majd pályára, s igyekeznek minél jobb helyezést elérni korcsoportjuk 14 indulója között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.