- hirdetés -

Egy döntetlennel és két vereséggel végzett a női kézicsapat Marosvásárhelyen.

Az Orosházi Női Kézilabda Club felkészülési tornán játszott az elmúlt napokban az erdélyi Marosvásárhelyen. Az Ajtony Ákos vezette csapat az alapozásból érkezett a székelység fővárosába, így számukra elsősorban nem is az eredmény volt a lényeg, hanem hogy felmérjék, hol tartanak a lányok a felkészülésben.

Kezdésként augusztus 11-én a román bajnokság 8. helyezett csapata, a Déva ellen játszottak a mieink, akik jól kezdtek, de a végére elfáradtak.

Déva – Orosházi NKC 35-27 (13-15)

Orosházi NKC: Fodor – Csapó 1, Albert 2, FAZEKAS 4, Juhász 2, ZSUZSA 9, KOVÁCS 4. Csere: Kiss O. (kapus), Domokos 4, Kiss A. 1, Volencsik, Dancsó, Szabó A., Krivik.

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2.

A második meccsen a vendéglátók következtek. Fej-fej mellett haladt a két csapat, nagy küzdelem volt a pályán. A meccset tulajdonképpen a mi lányaink nyerték két góllal, ugyanis a helyi játékvezetők a mi két találatunkat nemes egyszerűséggel a hazaiaknak könyvelték el. Mindezek ellenére már láthatók voltak az első biztató jelek a játékban.

Marosvásárhely – Orosházi NKC 30-30 (18-16)

Orosházi NKC: FODOR – Csapó 5, Albert 1, FAZEKAS 3, Juhász 4, Zsuzsa 3 (3), KOVÁCS 2. Csere: Kiss O. (kapus), Dancsó, DOMOKOS 7, Kiss A. 2, Szabó A. 2, Volencsik 1, Krivik.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 5/3.

Másnap következett az Eger, aki a hazai bajnokságban is ellenfél lesz. A lányoknak ezen a meccsen tulajdonképpen semmi nem jött össze, így 13 gólos vereség lett a vége.

Eszterházy KFSC-Globosys – Orosházi NKC 34-21 (18-9)

Orosházi NKC: Kiss O. – Csapó 1, Albert 4, Fazekas, Juhász 3, Domokos 6, Kovács 1. Csere: FODOR (kapus), Szabó A. 1, Krivik 2, Volencsik, Dancsó 1, Kiss A. 2.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2.

Ezzel az eredménnyel a 3. helyen végzett az ONKC, bővebben itt olvashattok a mérkőzésekről.

A torna legtechnikásabb játékosnak Kovács Brigittát választották, aki új poszton, balszélsőként mutatkozott be. A vele készült interjút ide kattintva olvashatjátok a klub honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.