- hirdetés -

A napi teendőket nem, de a panelprogramot továbbviszi Harmati – a Lakásszövetkezet elnöke egészségi állapota miatt vonult vissza a napi feladatoktól.

A napokban olyan információkat kaptunk, miszerint Harmati Győző, a Lakásszövetkezet elnöke – akit az utóbbi időben többen nyíltan támadtak – lemondott tisztségéről. Telefonon elértük az érintettet, aki árnyalta a képet és hangsúlyozta, nem mondott le, múlt kedd óta betegszabadságát tölti. Mint az OrosCafénak elmondta, megrendült egészsége miatt döntött úgy, hogy kevesebbet vállal a szövetkezet mindennapi dolgaiból.

– Egy embernek túl sok a teendő, ezért egyeztettem a kollégákkal, akik átvállaltak tőlem bizonyos feladatokat. Ettől függetlenül azonban a céget én képviselem, az aláírási, utalványozási jog továbbra is az én feladatom. Tovább a PanelPlusz Program feladatait is viszem – mondta. Megtudtuk, hogy a Lakásszövetkezet napi teendőit jelenleg az igazgatótanácsból és a felügyelő bizottsági tagokból felálló négytagú testület irányítja.

A két tízemeletes épület mellett egy Kazinczy utcai és a Bercsényi utcai tömb készült el idén a panelprogram keretében. Jelenleg a szövetkezet azokat a dokumentumokat készíti elő, amiket az önkormányzathoz kell benyújtani a költségek 1/3-át fedező önkormányzati kamatmentes hitel kéréséhez. Ezután tudják majd az állami támogatást lehívni, és a kivitelezőket kifizetni.

További panelépületek várnak a felújításra a programon keresztül. A legsürgetőbb a Kossuth 10-12, 14-16 felújítása lenne. Az életveszélyes épületről korábban itt írtunk.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.