- hirdetés -

Műszaki bejárás közben birtokba vették a gyerekek a Sziget utcai játszóteret. A megígért négyből két játszótér már kész van, a másik kettőre sem kell már sokat várni.

Az Avar utcai játszótér után augusztus 2-án kedden a rákóczitelepi Sziget utcai játszótér műszaki bejárása is megtörtént. Dr. Dancsó József polgármester és Kovács Árpád körzeti képviselő is részt vett a városházi szakemberek és az akkreditáló cég helyszínbejárásán, ahol rögzítették a még hátralévő feladatokat.

– A Sziget utcai játszótér 14 millió forintból készült el. Három régi és két új játékelem várja a gyerekeket. A homokozó a régi, a hintát és a tér hátulsó részén lévő mászóvárat felújítottuk, így már mindenben megfelel az előírásoknak. Két új elemet is kihelyeztünk, egy csúszdás mászóvárat és egy mászókát, valamint 50 m3 ütéscsillapító gyöngykavicsot terítettünk el – tudtuk meg Mák Szabolcstól. Az önkormányzat városüzemeltetési csoportvezetője elmondta, a terület őrzött: 173 méter hosszan kerítés húzódik, 4 ponton pedig 6 méter magas oszlopra helyezett infrakamerákkal figyelik a területet, a felvételeket megőrzik, szükség esetén visszanézik.

A gyerekek birtokba vették az új játszóteret (Fotó: Melega Krisztián)

A Sziget utcai játszótéren van ivókút és egy 17 szórófejes, programozható öntözőrendszer locsolja majd éjszakánként a füvet. Szeptemberben itt is lesz még feladat: gyepesítenek, cserjéket ültetnek és öt fának is jut még hely a területen.

Az Avar és a Sziget utcai játszótér mellett napokon belül elkészül a László Elek lakótelepi és a Kazinczy utcai játszótér is. Mind a négy esetében az uniós előírásoknak megfelelő, őrzött játszótérről van szó, amit 35 millió forint önkormányzati saját forrásból, és közmunkaprogram keretében további 15 millió forintból építteti fel az önkormányzat.

A bejáráson részt vett Rajki István is. Az Orosházi Férfi Kézilabda SE elnöke az OrosCafé-nak elmondta, az egyesület elnöksége úgy döntött, kiveszik a részüket a város építéséből, szépítéséből.
– Szeretnénk részt venni a közterületek felújításában, a parkok építésében amennyire azt a szabadidőnk engedi – mondta Rajki István, aki arra buzdítja a város többi sportegyesületét, hogy ők is vállaljanak feladatokat idejüktől függően.

Nyitvatartás 8-tól 20-ig

Az írás megjelenését követően Miszti azt írta kommentjében, hogy délután 3/4-7-kor már zárva volt a játszótér. Ennek utánakérdeztünk az illetékeseknél. Elmondták, hogy valóban így történt, kedden 18.45-kor zárták be a Sziget utcai játszóteret.

Szintén felvetettük, hogy miért nincs kiírva a nyitvatartási rend. A városházi illetékes hangsúlyozta: a Városüzemeltetési Zrt működteti a játszótereket, és már készülnek a nyitva tartást jelző táblák, melyek hamarosan kikerülnek. Elmondta, hogy az új játszóterek nyáron reggel 8-tól este 20 óráig lesznek nyitva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.