- hirdetés -

54 horgász versenyzett a Barracuda Horgász Egyesület szervezésében.

Nem fogadta túlságosan kegyeibe az időjárás a mintegy 420 nagyszénási és orosházi horgászt tömörítő Barracuda Horgász Egyesület hagyományteremtő versenyén, a 6.sz. homokbánya tóhoz érkező pecásokat. Az előzetesen nevező 54 horgász – a szervezők legnagyobb örömére – azonban reggel hatkor a szakadó esőben is teljes létszámban megjelent. Később elállt az eső és csak az erős szél nehezítette a kétfordulós verseny résztvevőinek dolgát.

Furák János egyesületi elnök elmondta, hogy ezzel a találkozóval mindenképpen hagyományt kívánnak teremteni és remélhetőleg egyre bővülő létszámmal, minden évben meg kívánják rendezni az egyesületi versenyt.

A mérlegeslé után visszakerültek a halak a vízbe (Fotó: Rajki Judit)

– A két fordulóra azért van szükség, hogy egy esetleges szerencsétlenebb reggeli sorsolás ne lehessen akadálya a későbbi sikernek. Így mindegyik horgász, mindkét szektorban szerencsét próbálhat a nap folyamán.

Az első forduló lefújása után a résztvevők és szurkolóseregük jó hangulatban elfogyasztotta a vaddisznóragut, majd jöhetett a második menet. Az egyesület híve az egyre népszerűbb „fogd meg és engedd vissza” mozgalomnak, így az esti mérlegelés után valamennyi nemes hal visszanyerte szabadságát. Este hat órakor került sor az eredményhirdetésre, ahol gazdára lelt mintegy 300-350 ezer forint értékű horgászfelszerelés. A díjkiosztó után búcsút vettek egymástól a küzdő felek és egyöntetű volt az elhatározás: jövőre, veletek, ugyanitt.

Végeredmény:

Összesített 1. Debreceni Péter, 2. Kocsis János, 3. Hegedűs Kálmán

A legnagyobb hal kifogója Szkaliczki Pál(3860 g), a legtöbb hal kifogója Kánya Péter (50db), legjobb női versenyző Takács Istvánné, a legidősebb horgász Kocsis János, és a „legvidámabb” horgász Kiss György lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.