- hirdetés -

A dobogóra 20 kilós fogás alatt nem lehetett felkerülni.

Városunk legnagyobb létszámú sportegyesülete, az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület tagsága vette birtokába szombaton és vasárnap a Béke Homokbánya tó partját. Az immár hagyományossá váló horgászversenyre szép számmal gyűltek érdeklődők a tó köré.

Szombat délben adta le nevezését 57 horgász, akik egészen vasárnap 10 óráig igyekeztek minél több halat zsákmányul ejteni. A horgászhelyeket az esélyegyenlőség jegyében sorsolták, így akik esetleg gyengébb helyet kaptak, csak Fortunát okolhatták. Legtöbben a jól bevált fenekező módszerrel próbálkoztak, de voltak akik az úszós felszerelésben bíztak. Felkészültek az orosházi horgászok. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a vasárnapi mérlegelésnél alig akadt olyan versenyző, akinél nullát kellett a jegyzőkönyvbe írni, illetve, hogy 20 kilós eredmény alatt nem lehetett felférni a dobogóra.

Azok számára, akik nem horgászattal kívánták az időt múlatni, az egyesület szép számú alternatív programot biztosított. A gyerekek részére ott volt az ugráló vár, de lehetett mézet kóstolni, vagy épp választani a sokféle kézműves tevékenység közül. Ismét jó hangulatú két napot szereztek maguknak és egymásnak az orosházi horgászok. A nagy vesztesek azok a kopoltyúsok lettek, akiket bográcsra, vagy serpenyőre ítéltek foglyul ejtőik. Szerencsére sokan megmenekültek és a későbbi újabb horgászélmény reményében visszakerültek éltető elemükbe.

Eredmények

Férfiak: 1. Czibula Róbert 27,05 kg. 2. Godár György 23,66 kg. 3. Csáki Sándor 21,72 kg.

A hölgyek közül Czibula Róbertné bizonyult legjobbnak. A gyermekek versenyét a mindössze 8 esztendős Varga Zsolt nyerte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.