- hirdetés -

Állami lesz a tűzoltóság januártól, így vissza kellett lépni a pályázatból.

Idén februárban nyert  50 millió forintot az orosházi tűzoltóság, melyből a laktanya részbeni felújítását fedezték volna. Azonban a képviselő-testület június 24-i ülésén kénytelen volt visszalépni a pályázatból, mert 2012. január elsejétől állami fenntartásba kerülnek a tűzoltóságok. Idegen tulajdont pedig az önkormányzat nem újíthat fel.

Így a felújításból – legalábbis egy ideig – nem lesz semmi. Azt kérdeztük az orosházi tűzoltóparancsnoktól, mennyiben hátráltatja ez a munkájukat.
– Természetesen a felújítás hiányában sem változik a feladatunk, a lakosság semmit nem fog érzékelni, ugyanúgy végezzük a munkánkat ahogy eddig – mondta Süli Zsolt őrnagy.

A tűzoltók a laktanyában az apróbb javításokat elvégzik, ám erre minimális pénzük van, az épület teljes felújítására lenne szükség ahhoz, hogy komfortosabb körülmények között dolgozhassanak. A parancsnok mindezek ellenére bizakodó.
– Bízunk abban, hogy kormányzati döntés alapján azok a tűzoltóságok, ahol az önkormányzatok hasonló helyzetbe kerültek mint Orosházán, januártól pályázatok útján megkapják a pénzt és a lehetőséget a felújításra. Nagy szükség lenne rá, mert hosszú évtizedek óta nem volt jelentős fejlesztés.

Az orosházi tűzoltók technikai felszerelése megyei szinten is jónak mondható, azonban tervben van a további fejlesztés.
– Van beadott pályázatunk egyéni védőeszközökre. Ha ez nyer, akkor az önkormányzat az önrészt biztosítani fogja – mondta a parancsnok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.