- hirdetés -

A megyei I. osztályban szereplő Rákóczi Vasas labdarúgó csapata 6. helyen zárta a bajnokságot. Polyák László edző értékelte a teljesítményt.

– A vezetőség az 1-8. hely valamelyikét tűzte ki célul, amit a sikeres őszi szereplést követően ( 4. helyen állt a csapat) módosított. Az 1-6. hely elérése lett a szűkebb cél, ami reálisnak bizonyult- kezdte az értékelést az edző.

– A bajnokság során szerettük volna minden hazai mérkőzésünket megnyerni, sajnos ez nem sikerült. Hazai környezetben többnyire jól és gólra törően játszott a csapat. Idegenben a Békés elleni bravúrt kivéve hiába játszottunk jól, mégsem sikerült nyerni például Méhkeréken, Csabacsűdön , Tótkomlóson.

Egy Rákóczi gól előtti pillanat
(Archív fotó: Melega Krisztián)

A sérülések illetve a sárga-és piros lapos eltiltások megnehezítették a dolgukat, mert kevés felnőtt játékossal rendelkeznek.
– Összességében a csapat nagy részével elégedett voltam, annál is inkább, mert az ifjúsági korú játékosaink két fronton is helyt álltak, és megnyerték az NB II- es bajnokság Dél-keleti csoportját.

Polyák László már a jövőt tervezi.
– Remélem, hogy együtt marad a csapat, persze egy-két posztra szeretnénk meghatározó játékost igazolni, aminek van realitása. Július 15-én kezdjük meg a felkészülést a 2011-2012. évi bajnokságra. Heti 3-4 edzéssel , 7-8 edzőmérkőzéssel fűszerezve. A bajnoki pontvadászat előreláthatólag augusztus 20-án indul- zárta beszámolóját a tréner.

A Rákóczi Vasas felkészülési mérkőzései

július 23. – R.Vasas – Csorvás – 10 óra
július 27. – R. Vasas – Nagyszénás – 18 óra
július 30. – Csongrád – R.Vasas – 11 óra
augusztus 3. – Orosháza FC- R Vasas – 18 óra
augusztus 4. – R.Vasas – Nagymágocs – 18 óra
augusztus 6. – Szerbiai mérkőzés
augusztus 10. – R.Vasas – Csongrád – 18 óra
augusztus 13. – Magyar Kupa mérkőzés vagy Hódmezővásárhely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.