- hirdetés -

Kitűnő bizonyítványt vihetett haza 13 alsós és 3 felsős tanuló a Czina iskola tanévzárójáról.

– A Czina Sándor Tagintézmény történetének 33. tanévét zárta. A pedagógusok az intézményi szintű közös célok, feladatok maradéktalan megvalósítására törekedtek – fogalmazott Juhász Józsefné igazgató a tanévről szóló beszámolóban.

Fontos feladat volt az alkotóvá nevelés, a képességfejlesztés és a tehetséggondozás – egy pályázat keretében szervezték meg az Arany Dobókocka Térségi Matematikaversenyt és a már hagyományos Művészeti Szemlét, Gálaműsort. Két diák a Kutató Gyerekek Országos Konferenciáján mutatkozott be tudományos munkájával. Kiemelt cél volt ebben a tanévben, hogy hatékonyabban sajátítsák el az idegen nyelvet a tanulók, ezért 5-en bekapcsolódtak a Tell Me More nyelvi programba. A magyarságtudat, a lokális identitás erősítését célozta az Orosháza hét programjaira való felkészülés.

A czinások is búcsúztak a tanévtől (Fotó: iskola)

A tagintézményi céljuk az infokommunikációs technikai eszközök nagyobb fokú elterjesztése, a digitális technika és tananyagok felhasználása, az internet adta lehetőségek alkalmazását hozták be a tanórákra és a tanórán kívüli foglalkozásokra – derült ki a beszámolóból.

Az iskolában 78 (44%) tanulónak példás, 59-nek (34%) jó, 30-nak (17%) változó és 9-nek (5%) rossz a magaviselete. Szorgalma 61-nek (35%) példás, 52-nek (29%) jó, 51-nek (29%) változó és 12-nek (7%) hanyag. Sajnos nem mindenki kellő szorgalommal és munkatudattal állt hozzá a tanévhez, ezért 8 főnek a nyáron javítóvizsgára kell készülnie, 1 tanuló pedig évet ismétel.

Kitűnő bizonyítványt vihetett haza 13 alsós és 3 felsős tanuló, jeles bizonyítványt 16 alsós és 4 felsős diák.

Tanulmányi versenyek:

KGYTK Regionális döntő 1. hely, KGYTK Országos döntő: Püski Gyöngyi 8.o. 3. hely
TITOK London Bridge Budapesti döntő: Püski Gyöngyi 8.o 3. hely és Pribelszki Zsuzsanna 8.o 11 hely
XIV. Megyei Angol Szóbeli Verseny: Püski Gyöngyi 8.o 2. hely
OKTV Megyei Közlekedési Verseny:  Tripon János 8. o 2. hely
KIK Megyei Kerékpáros Iskolakupa: Tripon János 8. o 3. hely
Országos Angol Nyelvi Verseny Megyei döntő: Püski Gyöngyi 8.o 3. hely
Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesíró verseny megyei döntő: Püski Gyöngyi 8.o 1. hely
Megyei Számítástechnika Verseny Információkereső kategória: Rafael Anita 5. o 3. hely

A Czina iskola diákjai országos versenyen összesen két 3. helyezést, két 5. helyezést és egy 11. helyezést értek le. Regionális versenyen egy 1. helyezést, megyei versenyeken pedig tíz 1. helyezést, három 2. helyezést és tíz 3. helyezést tudhatnak magukénak a diákok.

– A hosszú és fáradságos tanév elteltével megérdemelten jött el a pihenés, a feltöltődés ideje, a nyári szünidő elteltével testileg-lelkileg megerősödve várjuk vissza szeptemberben a tanulókat – zárta az igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.