- hirdetés -

Hétvégén többfelé felhős lesz az ég és előfordulhatnak záporok, zivatarok.

A szombatra virradó éjszaka során a Dunántúlon csökken a felhőzet, ugyanakkor keleten, északkeleten erősen felhős idő várható, főként az utóbbi tájakon várható több helyen eső, zápor, helyenként akár zivatar is. Elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben kísérhetik erős, időnként viharos lökések az északnyugati szelet. A minimumok 10 és 15°C között várhatók. Napközben a Dunántúlon és a középső megyékben változóan felhős-napos idő várható, ugyanakkor keleten továbbra is számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből. Élénk lesz az északi-északnyugati szél, melyet főként a Dunántúlon és a középső országrészben is erős lökések kísérhetnek. Mérséklődik a meleg, 19-24°C közötti értékekre számíthatunk.

Vasárnap hajnalban az ország nagy részén kevés lesz az égen, ugyanakkor nyugaton erősen megnövekszik a felhőzet és helyenként kisebb eső is kialakulhat. A mérsékelt északnyugati szelet csak időnként kísérheti egy-egy élénkebb lökés. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13°C között alakul, nyugaton lehet ennél kissé enyhébb az éjszaka.

A jövő hét első napjaiban többnyire kevés felhőre, napos időre számíthatunk, lassanként melegszik az idő. Főként kedden élénkülhet, illetve erősödhet meg több helyen a légmozgás.

Orvosmeteorológia:

Egész hétvégén gyenge hidegfronti hatás érvényesül majd. Ez reumatikus panaszokat, ízületi fájdalmakat és vérnyomás-ingadozást eredményezhet, az élénk szél pedig fejfájást idézhet elő. Az utakon érdemes a szokottnál nagyobb követési távolságot tartani a tompult reflexek miatt. A hőmérséklet és a napsütéses órák száma jelentősen visszaesik, de az UV-védelemről így sem szabad megfeledkezni a szabadban.

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton főként a keleti országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek környezetében nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak. A megerősödő északnyugati szél főként a középső országrészben és a Dunántúlon csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb dunántúli vidékeken érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk – írj az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.