- hirdetés -

Itthon győzni kell legalább 3 góllal, hogy esély legyen az NB I-es ifi tagságra.

Hajdúböszörményi TE – Orosházi MTK-ULE 1913 2-0 (0-0)

NB II. ifjúsági osztályozó mérkőzés, 1. forduló Hajdúböszörmény, Városi Stadion
Vezette: Karakó (L. Tóth, Szilágyi)

HTE: Fülöp – Tóth T., Kádár, Csorda, Andorkó – Csatári, Makai (Uzonyi 65′), Gaál (Len 75′), Farkas – Fodor (Fekete 85′), Kolozsi
Vezetőedző: Papp Ferenc

Orosháza: Lévai – Takács, Anda, Gyarmati, Albert – Bozsóki, Szabó Á. (Berta 75′), Gulyás (Marton 70′), Berta (Mazán 64′) – Vidákovics, Hrabovszki (Ónódi 70′)
Vezetőedző: Polyák László

Sárga lap: Andorkó 35′, Uzonyi 77′ ill. Gulyás 43′, Takács 51′, Albert 62′

Gólszerző: Andorkó 58′, Farkas 84′

Az U19-es ificsapat megnyerte saját bajnokságát, így jogot szerzett arra, hogy az osztályozó meccseken feljusson az NB I-es ifibajnokságba. Először a Hajdúböszörményen kell túljutni a srácoknak oda-vissza meccsen. Szerda délután idegenben le is játszották az első mérkőzést.

Az első negyedórát leszámítva folyamatosan mi játszottunk mezőnyfölényben, rendre dolgoztuk ki a helyzeteket, ám ezekből egyet sem sikerült gólra váltani.

A második játékrész is hasonló forgatókönyv alapján zajlott, egészen az 58. percig, amikor egy 20 méterről visszapasszolt labdát a jobb a jobb alsóba bombázta Andorkó (1-0)

A bekapott gól felpaprikázta a mieinket, folyamatosan támadtunk, de ezen a napon az összes csatárunk és középpályásunk elvétette az utolsó rúgást, egyszerűen képtelenek voltak betalálni.

A végjátékban aztán a vendéglátók kaptak egy ajándék büntetőt: kapusunk, Lévai a 16-oson belül összeszaladt a védővel, a bíró meglepetésre befújta a 11-est, melyet Farkas értékesített (2-0)

Összességében jó játékot produkáltunk, de a focit továbbra is gólra játsszák és az nyer, aki többet lő. Ez nekünk nem ment.

Polyák László: – Az igaz hogy a mai mérkőzésen nem játszott jól a csapat de a kidolgozott helyzetek alapján így is megnyerhettük volna a mérkőzést. Nagyon nagy lehetőséget szalasztottunk el de még nincs vége a párharcnak és hazai pályán mindent megteszünk a továbbjutás érdekében. Nekik megyünk az első pillanattól fogva, gólt kell rúgni 20 percen belül. Aztán látjuk mi sül ki belőle. Úgy vélem a mienk jobb csapat, de ezt idegenben nem tudtuk bemutatni. Most nincs más hátra, mindenkinek maximális tudását kell adnia, ha tovább akarunk jutni. Bízom a srácokban.

A visszavágó június 18-án, szombaton, 17 órakor kezdődik a rákóczitelepi pályán. Gyertek szurkolni a srácoknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.