- hirdetés -

Hamarosan megkezdődnek az általános iskolai ballagások Orosházán. Összegyűjtöttük, melyik iskolában mikor és mennyien ballagnak.

Orosházán a ballagások sorát  Székács József evangélikus iskola nyitja június 15-én, szerdán 17 órakor. Az iskola nyolcadikosai közül 11 tanuló marad a gimnáziumban, 7 más középiskolákba nyert felvételt. A tanévzáró június 19-én 10 órakor lesz.

Már csak néhány nap, és június 18-án szombaton a városi általános iskola valamennyi tagintézményének végzős diákjai búcsúznak az iskolától, tanároktól, diáktársaktól.

A rákóczitelepi iskola kezdi a sort, 8.30-kor kezdődik a ballagási ünnepség, a tanévzáró pedig június 22-én 18 órakor lesz. Az Eötvös iskolában szintén szombaton ballagnak a nyolcadikosok, 10.30-kor kezdődik az ünnepség, a tanévzárót június 22-én 18 órakor tartják.

Ballagnak az általános iskolások is

A Vörösmarty iskolában június 18-án 9 órakor kezdődik a ballagás, míg a tanévzáró másnap lesz szintén 9 órai kezdettel. Ugyancsak szombaton 11 órai kezdettel búcsúznak a József Attila iskola végzősei, itt június 21-e a tanévzáró napja, a kezdés 18.30 óra. A Czina Sándor iskolában is június 18-án 9 órakor kezdődik a ballagás, a tanévzárót június 21-én 17 órától tartják. Kardoskúton is szombaton 10 órakor lesz a ballagás, a tanévzáró ünnepség pedig június 23-án 17 órakor kezdődik.

A városi általános iskolában a végzős nyolcadikosok száma 239, közülük 51-en döntöttek úgy, hogy nem Orosházán folytatják tanulmányaikat, egy fő pedig nem tanul tovább. A diákok többsége, 114 fő gimnáziumban folytatja, 75-en szakközépiskolába, 49-en szakiskolába jelentkeztek.

Tagintézményenként ez az alábbiak szerint alakul:
Rákóczitelepen a 19 nyolcadikosból 5-en nem Orosházán tanulnak tovább, 3-an gimnáziumba mennek, szakközépiskolát 9-en, szakiskolát 7-en választottak.  Az Eötvös iskolában idén 51 végzős van, közülük 5-en más városban tanulnak tovább. Többségük, 21 diák a gimnázium mellett döntött, míg a szakközépiskolát 18, szakiskolát pedig 11 tanuló választott. Egy nyolcadikos nem tanul tovább.

A Vörösmarty iskolában a legtöbb a nyolcadikosok száma: 70 fő, és ebben az iskolában döntöttek úgy a legtöbben, 21-en, hogy nem Orosházán tanulnak tovább. 45 diák gimnáziumban folytatja tanulmányait, míg szakközépiskolába 15-en, szakiskolába 10-en jelentkeztek. A József Attila iskola 69 végzőse közül 15-en más településen tanulnak tovább. A többség, 34 diák itt is a gimnáziumot választotta, szakközépiskolába 23-an, szakiskolába 12-en mennek.

A Czina Sándor iskola 22 nyolcadikosából 3 nem helyi iskolát választott. 9-en gimnáziumban tanulnak tovább, 7-en a szakközépiskola, 6-an a szakiskola mellett döntöttek. Kardoskúton 8 diák ballag szombaton, ketten közülük nem Orosházán tanulnak tovább. Két diák a gimnázium mellett döntött, szakközépiskolát és szakiskolát 3-3 diák választott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.