- hirdetés -

A Diósgyőrt, a bajnokság legjobb csapatát győzte le az Orosháza FC.Orosháza FC – DVTK 2-1 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés. Orosháza, 600 néző
Vezette: Erdős J. ( Márton Zs., Kovács P.)

Orosháza: Molnár – Szűcs, Futaki, Kerekes, Lupsa – Kerepeczki, Balogh, Petneházi (Juhász 92 p.), Bartyik (Ács L. 75 p.) Szabó T. (Bordás 63 p.), Randelovic
Megbízott edző: Füredi János

DVTK: Rados – Vadász, Nagy T., Budovinszki, Eperjesi – Dobos A., Gohér, Arze (Kovács Zs. 65 p.), Pál Szabolcs – Granát (Bacsa 76 p.), Faggyas (Bogáti 82 p.)
Vezetőedző: Benczés Miklós

Sorsdöntő mérkőzés várt csapatunkra az NB II-es bajnokság utolsó fordulójában. A már bajnok Diósgyőri VTK csapata látogatott a Mátrai-stadionba.

Marik László vezetőedző csak a győzelemben gondolkodhatott, míg a diósgyőriek trénere, Benczés Miklós a találkozó előtt elmondta, hogy csapata felforgatott összeállításban lép pályára (a külföldieket szabadságolták), de egy edzőnek mindig a győzelem a célja.

Hatalmas akarással játszottak a mieink (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Ennek megfelelően az első félidőben három hatalmas helyzetet alakított ki DVTK, de rendre elhibázta. A 21. percben az orosházi Lupsa lőtte Rados kapusba a labdát. A félidőt a diósgyőri Faggyas felső kapufája zárta.

A második játékrészben felpörögtek az események. Az 58. percben a vendégek közül Nagy T., a 62. percben orosházi részről Molnár került a kiállítás sorsára. A 65 percben szabadrúgásból Budovinszki a kapu jobb oldalából vágta a labdát (0-1).

Az Orosháza nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, aminek a 72. percben meg is lett az eredménye: Petneházi jobboldali szögletét Randelovic fejelte 6 méterről a hálóba (1-1).

A mérkőzés csattanója, hogy a 90. percben Randelovic újabb találata győzelmet ért a bajnok csapat ellen (2-1).

Füredi János: – Hatalmas szívvel és akarattal búcsúztunk a szezontól. A bajnokság legjobb csapatát sikerült legyőznünk.

Benczés Miklós: – Jól kezdtünk, majd érthetetlen módon  stílust váltottunk, amivel eredménytelen lett a játékunk.

Az OFC a győzelem ellenére a 15. helyen zárta a bajnokságot, így a közeljövőben a Kispest-Honvéd B csapatával osztályozó mérkőzést játszik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.