- hirdetés -

Az ONKC két kiváló képességű játékosa kapott meghívást az Ifjúsági Strandkézilabda Eb-re készülő válogatott edzőtáborába.

Az Európai Kézilabda Szövetség döntése alapján Horvátország adhat otthont a 2011. évi strandkézilabda kontinensviadalnak. A II. Ifjúsági Strandkézilabda Európa-bajnokságot június 30-a és július 2-a között, Umagban rendezik, majd ezt követi a VII. Felnőtt Strandkézilabda Európa-bajnokság július 4-9. között szintén a horvátországi Umagban.

Mindkét magyar ifjúsági válogatott címvédőként érkezik az idei viadalra, és mindent elkövet azért, hogy a lehető legjobb helyezéssel térjen haza. A több hetesre tervezett edzőtábor első állomása Balassagyarmat volt, ahol az ifjúsági kerettel együtt készült az orosházi Dancsó Dalma és Tóth Bori.

A női ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya, Gróz János elmondta, hogy ezen a kontinensviadalon most elsősorban az 1992-es korosztály vesz részt, de folyamatosan történik a fiatalabbak beépítése is a csapatba. Jövőre már a ’94-esek kapják a főszerepet, és akkor komoly esélyei lesznek az orosházi lányoknak is, hogy meghatározó játékosai legyenek a válogatottnak.

Az Orosházi NKC korábbi edzője, Farkas József, aki a Magyar Strandkézilabda Szövetség kapitánya is, elárulta, hogy az edzőtábor utolsó hetében talán arra is alkalom nyílik, hogy Orosházán készüljenek a válogatottak, így akár testközelből is láthatjuk a legjobbakat a gyopárosi homokon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.