- hirdetés -

Tizenegyedszer rendezi meg a Petőfi Művelődési Központ a Puszta Ízei – Orosháza Fesztivált. Július 8-a és 16-a között főként ingyenes programokkal várják az érdeklődőket az Árpád-kertben.

A hagyományos elemek mellett újításokkal is készülnek, a részleteket Pusztai Lajos, a művelődési központ ügyvezetője mondta el.

– A helyszínekben lesz változás, a József Attila udvar helyett a nagyszínpadi produkciókat a színházteremben tartjuk, miután az előző években gyakran kellett az időjárás miatt behozni az előadásokat zárt térbe. A szabadtéri színpad felállításának költségeit arra fordítottuk, hogy a termet klimatizáltuk, ezzel a színházterem komfortfokozata megnőtt, más célra is jobban tudjuk hasznosítani. Emellett a Fesztivál Galéria egy sátorba költözik, amelyben a látnivaló kibővül veterán motorokkal is, a 300 négyzetméteres alapterületen helyi alkotók mutatkoznak be elsősorban, selyemfestők, kézművesek munkája is látható majd.

Újra élttel telik meg az Árpád-kert…

Sokan fesztiváltoztak tavaly az Árpád-kertben (archív fotó)

– Igen, az ingyenes programok az Árpád-kertben várják a nézőket, a színpad a tavalyi helyén lesz, a 9×7 m-es városi színpad, fedéssel együtt. A téren a tavalyihoz hasonló fesztivál jelleget idéző elemek: kézművesek, árusok, büfé várja az érdeklődőket. A programban a hét végéken, délutánonként a családoknak kedvezünk, egyébként is a sokszínűség jellemzi a kínálatot, igyekeztünk minden ízlésnek, minden korosztálynak megfelelően kínálni valamit a tíz nap alatt. A záró koncert is ingyenes lesz, a Deák Bill Blues Band lép fel július 16-án.

Milyen más jellegzetes rendezvény lesz idén?

– Marad a gasztronómiai jelleg, a főzőversenyt július 10-én tartjuk, várjuk a csapatok jelentkezését. Az idei sztárvendég, aki az egész napot itt tölti, Maksa Zoltán humorista. A szintén kedvelt színházi előadásokat a könnyed, nyár esti szórakoztatás jegyében válogattuk, és egy komolyzenei esttel toldottuk meg. Bérletrendszert hirdetünk meg, amely révén kedvezménnyel lehet majd jegyet váltani, de érdemes figyelni az Orosházi Életet, játék során nyerni is lehet.

A fesztivál programelőzetesét ide kattintva találod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.