- hirdetés -

A harmadik napon is a zene játszotta a főszerepet – a libamáj mellett.

A Libamájfesztivál zárónapján a Libaolimpia második felvonását élvezhették a kilátogatók. Míg szombaton az iskolások versengtek, addig vasárnap a családok indultak a vetélkedőn.

A délután a könnyűzenéé, musicaleké, a táncé volt. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola énekes és modern táncos növendékei léptek színpadra (felkészítők: Nagy Krisztina és Keresztesné Deák Andrea).

Ezt követően a Harruckern Közoktatási Intézmény énekesi vették át a mikrofont és a közönség szórakoztatásának feladatát Béres Enikő felkészítésében.

A színpadon őket operetténekesek követték, akik főleg az idősebb korosztálynak kedveskedtek ismert melódiákkal. Az estét a Folkográfia koncertje nyitotta – némi csúszással. Az időjárás egészen eddig kedvező volt, azonban vasárnap kora este épp a koncert kezdete előtt leszakadt az ég a fesztivál helyszínén. A 20 perces égi áldás után az orosházi zenekar a sok saját szerzemény mellett ismert feldolgozásokat is játszott.

A Sugarloaf volt az idei fesztivál utolsó fellépője (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Az esti koncertet a Sugarloaf adta. Azt nem tudni, hogy az eső vagy a vasárnap esti időpont volt kedvezőtlen, mindenesetre kevesebben voltak kint, mint az előző két napon. A zenekar azonban kiváló teljesítményt nyújtott. Összeszokott társaság állt színpadra, Dér Heni énekesnő a hátán vitte az egész produkciót. Azok, akik kint voltak nem csalódtak, kiváló zenei élményt kaptak.

A koncert után tűzijáték majd retro diszkó zárta a háromnapos fesztivált.

Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak az orosházi libamájfesztiválra a hétvégén, ahol a három nap alatt 1 tonna libamáj fogyott el, és mintegy 18 ezren kóstolták meg a négy étterem által kínált libamájínyencségeket. A harmadik orosházi libamájfesztivál sikerét a számok mellett az is mutatja, hogy bejelentették: megalakul a Libamájszövetség. A szervezet megalakulását Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter is támogatta, aki a pakisztáni nagykövettel együtt járta végig a fesztivált.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.