- hirdetés -

Támadtunk, de gólt nem találtunk. A lilák azonban egy potyával nyertek.

Békéscsabai Előre 1912 SE – Orosháza FC 1 – 0 (0 – 0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, Békéscsaba, 500 néző.
V.: Karakó F. ( L.Tóth L., Szilágyi N.)

Békéscsaba: Szécsi – Mészáros, Csiszár, Makra, Horváth T. – Oláh, Simon (Sztronka), Kállai, Juhász – Pozsár (Laurinyecz), Gajda (Csák Z.)
Vezetőedző: Pásztor József

Orosháza: Molnár – Szűcs (Buza), Futaki, Kerekes, Szabó N. – Ács L. (Baranyai), Kerepeczki, Bartyik (Petneházi), Balogh M.- Szabó T., Randelovic
Megbízott edző: Füredi János

Megyei rangadót rendeztek az NB II-es labdarúgó bajnokság keleti csoportjában. Az Orosháza FC Békéscsabán vendégszerepelt a bajnokság 29. fordulójában.

A csabaiak számára a presztizs volt a tétje a mérkőzésnek, csapatunk számára viszont az NB II-es tagság meghosszabbítása. Az utolsó két fordulóban (Békéscsaba, DVTK) 4 pont megszerzése szükséges az osztályozó elkerüléséhez. Csapatunk vezetőedzője, Marik László 3 hetes eltiltását tölti, így Füredi János másodedző ült a kispadon.

Küzdelmes mérkőzést hozott a megyei rangadó. A 7. percben Kerepeczki jobboldali beadását Randelovic fejelte a kapura, de Szécsi kapus szögletre mentett. A 32. percben szinte megismétlődött az előző jelent. Kerepeczki keresztlabdáját a hosszú oldalon érkező Randelovic fejelte a hosszú sarok mellé

A 34. percben a békéscsabai Gajda került ziccerbe, Molnár bravúrral szögletre mentett.  A 38. percben Pozsár szögletét Kállai fejelte fölé. A 41. percben Bartyik 24 méteres lövését a kapus szögletre ütötte.

A második félidőben helyzetek helyett a színes lapok játszották a főszerepet: a hazaiaknál 6, nálunk 2 sárga lap született.

A 76. percben egy érdekes góllal eldőlt a mérkőzés. Pozsár szabadrúgása kiperdült Molnár kapus kezéből és a berobbanó Oláh a kapuba sodorta a labdát úgy, hogy a játékszer átvánszorgott a gólvonalon, a hálót sem érte. A partjelző intette be gólnak (1-0)

Csapatunk a mérkőzés derekáig helytállt, de ezt a játékot még mindig gólra játsszák. Ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe kerültünk.

Pásztor József: – Nyögvenyelős mérkőzésen sikerült otthon tartani a 3 pontot.

Füredi János: – 1 pontot megérdemeltünk volna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.