- hirdetés -

Szerdán a délelőtti napsütést erős gomolyfelhő-képződés követi, és több helyen várható zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is előfordulhat.

Éjszaka eleinte még folytatódik a záporos, zivataros idő, majd szerdán reggel változóan felhős időre ébredhetünk, északon lehetnek kisebb záporok. A keleties szél gyenge marad, 11-16°C-ig hűl a levegő.

Napközben némi napsütés mindenütt valószínű, emellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől többfelé várható zápor, zivatar, melyet helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet. A légmozgás gyenge lesz, ám zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. 24-29°C közötti csúcsértékek valószínűek.

Orvosmeteorológia:

Szerdán gyenge hidegfront érkezik. Ez erősíti az ízületi fájdalmakat és az emésztési panaszokat is. A gyomor- valamint epeproblémákkal küszködőket különösen megviselheti. Az erős északnyugati szél migrénes, fejfájásos tüneteket eredményez. Mindezek ellenére továbbra is marad a kánikula és a sok napsütéses óra, a megfelelő UV-védelemről tehát mindenképpen gondoskodni kell.

Közlekedésmeteorológia:

Kedden elszórtan alakulhatnak ki záporok, gyenge zivatarok, melyek területén nedvessé, csúszóssá válnak az utak, legyünk óvatosak! A derültebb tájakon az erős napsütés zavarhatja a vezetést, használjunk napszemüveget – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.