- hirdetés -

Hatalmas csatában lett bajnok az ifi focicsapat csoportjában.

OMTK-ULE 1913 – Makói Fc 2-2 (1-1)

NB II. Dél-Kelet U-19 bajnoki labdarúgó mérkőzés, 28. forduló, Orosháza, Rákóczitelep, 300 néző
Vezette: Sándor Imre (Laurovics, Szabó)

Orosháza: Lévai – Takács, Anda, Ludányi, Albert – Bozsóki, Szabó Á., Gulyás – Gyarmati (Berta 25′), Vidákovics, Hrabovszki
Vezetőedző: Polyák László

Makó: Szalkai – Bona (Csizmadia 85′), Czebe, Halász, Szalai – Puskar (Horváth 46′), Michi (Kovács 75′), Rakity, Bress – Mátó, Ionescu (Grúber 89′)
Vezetőedző: Majó Ádám

Sárga lap: Hrabovszki 12′, Gyarmati 22′, Szabó Á. 36′, Takács 56′ ill. Bress 15′, Puskar 28′, Bona 36′, Mátó 56′, Szalkai 74′, Ionescu 74′

Kiállítva: Szalkai 90′

Gólszerző: Hrabovszki 5′, Anda 73′ ill. Mátó 23′, Bona 58′

Sorsdöntő mérkőzést játszott vasárnap az OMTK-ULE 19 évesekből álló ifjúsági csapata. Polyák László tanítványai a 2. helyezett Makót fogadták Rákóczitelepen. A tét a bajnoki cím volt, amihez az orosházi fiataloknak a döntetlen is megfelelő eredmény lehetett. A felnőtt meccseken sem látni annyi embert, mint most. A Rákóczi pálya mindkét oldala megtelt, kereplőkkel és egyéb zajkeltő eszközökkel buzdították az osztálytársak, haverok és szülők az orosházi srácokat.

A mieink semmit nem bíztak a véletlenre, már az elején el akarták dönteni a meccset.  Az 5. percben Vidákovics jobb oldali lapos beadás után Hrabovszki belsőzte a labdát a kapuba (1-0)

A Makó természetesen nem adta fel, hatalmas erőket mozgósított annak érdekében, hogy megakadályozza a bajnokavatást. Persze a mieink is felvették a kesztyűt, aminek az lett a vége, hogy a bíró gyors egymásután osztogatta a sárgákat, kettőt ott, egyet itt.

A fehérmezes orosháziak hatalmasat küzdöttek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A lapok csatájából a vendégek jöttek ki jobban:  a 23. percben szép támadás után Mátó betört a büntetőterületen belülre, és elgurította a labdát Lévai kapus mellett (1-1)

A gólt követően ismét „sárga időszak” köszöntött be a pályán, az arány ugyanaz mint negyed órával korábban: két vendég, egy hazai. A félidő végére felpörögtek az események mindkét kapu előtt. A  41.percben Hrabovszki cselezte magát üresre, beadása veszélyesen hullott a kapura. A 44. percben pedig Bress próbálkozását Lévai lábbal hárította, így maradt a döntetlen a szünetre.

A második játékrész hazai helyzettel indult: a 47. percben Anda – Hrabovszki összjáték után az utóbbi az oldalhálóba lőtte a labdát. A küzdelem továbbra is óriási volt, a közönség buzdította a csapatot. Az 56. percben érdekes ítéletet láthatott a nézősereg: a vendégektől Mátó faultolta Takácsot, de mindketten sárgát kaptak. (ez már a 8. sárga volt a meccsen)

Az 58. percben nehéz helyzetbe kerültek fiaink, mert szabadrúgás utáni kavarodásból sikerül Bonának a kapunkba találni (1-2).

A bekapott gól felpaprikázta a mieinket, egymás után vezették a támadásokat a makói kapura. Ennek eredménye a 73. percben jelentkezett, Szalkai kapus elhúzta Vidákovics lábát, amiért a játékvezető büntetőt ítélt (Szalkai pedig sárgát kapott). A 11-est Anda magabiztosan értékesítette (2-2)

Ez az állás újra nekünk kedvezett, aminek a makói játékosok nem örültek túlzottan, így gyorsan bezsebeltek két újabb sárga lapot 1 perc alatt. A lefújásig óriási csatát látott a drukkerhad, mindkét csapat el akarta dönteni a saját javára a meccset. Ez majdnem nekünk jött össze: a 90. percben Hrabovszki szerzett labdát a félpályánál, megindult a kapu felé, 10 méterről ellőtte a lasztit, ami centikkel ment mellé. A meccs utolsó momentumaként Szalkait kiállította a játékvezető.

Bajnokcsapat (Fotó: oroshazafc.gportal.hu)

A fordulatos mérkőzésen az utolsó percig kiélezett küzdelem volt. A hazai csapat elérte célját, a döntetlennel két fordulóval a vége előtt megnyerte a bajnokságot.

Polyák László: – Ez a csapat sokat tett a bajnokság során azért, hogy ma ünnepelhessünk. Gratulálok minden játékosomnak.

A csapat az NB II dél-keleti csoportjának ifibajnokságát nyerte meg. A bajnokság után oda-vissza meccset játszanak egy másik csoportgyőztessel, a Hajdúböszörménnyel. Ha ezen is túljutnak, következik számukra a végső összecsapás egy erősebb ellenféllel, ami után felkerülhetnek az NB I-es ifisták közé. De ennyire ne menjünk előre…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.