- hirdetés -

Az Interliga-bajnokság gyopárosi fordulóján több mint 160 gyermek rúgta a bőrt négy korcsoportban.

A gyopárosi HÖR-pálya adott otthont május 21-én  az Interliga-bajnokság fordulójának, négy egyesület fiataljai léptek pályára. Az orosháziak mellett Hódmezővásárhely, Arad és Temesvár érkezett négy korosztály csapataival.

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE 1913 egyesület elnöke elmondta, hogy az Interliga keretében román és magyar csapatok küzdenek négy korosztályban. 5-5 forduló van tavasszal és ősszel. 10 magyar és 6 román klub szerepel a bajnokságban. A hazaiak főleg Csongrád és Békés megyéből, Romániából pedig Temesvár és Arad környéke az, ahonnan az ifjú focisták érkeznek. A gyopárosi fordulóban négy pályán zajlott a torna. A Temesvár, az aradiak, a Vásárhely és az OMTK-ULE indult 4-4 csapattal, több mint 160 gyermek rúgta a bőrt.

Kemény küzdelmek voltak a pályákon (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Kiváló kezdeményezésnek tartja az Interligát Lóczi István, az OMTK-ULE szakmai vezetője is. Elmondta, azért értékes, mert ebben a korosztályban nincsenek szervezett versenyek. Az MLSZ és az UEFA szabályzata szerint 12 év alatt nem lehet nagypályán játszani, viszont a képzés már 6 éves kortól elkezdődik. Emiatt egy nagyon jó lehetőség az Interliga, hogy a szakemberek felmérjék, hol tartanak a képzésben.

A gyerekek a gyopárosi tornán is megmutatták, imádják a focit. Az ULE-nél egyébként 208 fiatal látogatja rendszeresen az edzéseket, plusz 28 óvodás korú gyermek rúgja a bőrt.

Orosházi eredmények a hétvégi fordulóból:

2000-es korosztály:
Orosháza ULE – Hódmezővásárhely 4 – 0
Orosháza ULE – UTA Arad 0 – 0
Orosháza ULE – FC Timisoara 1 – 3

2001-es korcsoport:
Orosháza ULE – Hódmezővásárhely 1 – 2
Orosháza ULE – UTA Arad 1 – 1
Orosháza ULE – FC Timisoara 4 – 2

2002-es korosztály:
Orosháza ULE – Hódmezővásárhely 6 – 1
Orosháza ULE – UTA Arad 4 – 1
Orosháza ULE – FC Timisoara 1 – 1

2003-as korcsoport:
Orosháza ULE – Hódmezővásárhely 2 – 2
Orosháza ULE – UTA Arad 0 – 2
Orosháza ULE – FC Timisoara 0 – 5.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.