- hirdetés -

Hétfőn egy hidegfront hatására többfelé várható zivatar és zápor. Napközben heves zivatarlánculat is kialakulhat, szórványos felhőszakadást és jégesőt okozva.

Reggel változóan felhős égre tekinthetünk fel, elsősorban délen elvétve kialakulhatnak záporok. A minimum 12 és 17°C között várható.

Napközben egy gyenge hidegfront mentén többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, melyeket átmeneti szélerősödés, főként északkeleten felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A Dunántúlon, valamint a zivatarok környezetében megélénkül a szél, erős lökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 29°C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Frontmentes hétvégénk lesz. A továbbra is fülledt levegő vérnyomás-ingadozást, tompultságot, kimerültséget és ingerlékenységet okozhat, ezért pihenjünk minél többet! A harminc fok közeli hőmérséklet fokozott folyadékbevitelt kíván. Szabadtéri programokra kiváló lesz az idő, de a déli órákban érdemes elkerülni a direkt UV-sugárzást. Mindenképpen használjunk fényvédő krémet és napszemüveget is!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek területén érdemes nagyobb követési távolságot tartani a nedvessé, csúszóssá váló útszakaszok miatt! A meleg, fülledt levegő hatására fáradtabbak, tompák, dekoncentráltak lehetünk, lassulnak a reflexek, legyünk fokozott figyelemmel a közlekedésben részt vevő társaink felé! A naposabb tájakon az erős napsütés elvakíthatja a gépkocsivezetőket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.