- hirdetés -

Gyalogosátkelőkkel a biztonságért. 4,3 milliót nyert a város a gyopárosi beruházás tervezésére.

Biztonságos gyalogos átkelőhelyeket tervez a város Gyopárosfürdőre. A Barátság és a Fasor utca kereszteződésében pályázati forrásból alakítanák ki a két átkelőt – erről még a februári ülésen határoztak a képviselők. Az átkelők a fürdőbe, illetve a nyaralóövezetbe gyalogosan érkezők biztonsága szempontjából igen fontosak.

– A beruházás védőszigetekkel lassítaná a forgalmat. A két gyalogos átkelőhely a vasúti pályára merőleges lesz. A nem szabványszerű vasúti peront is érinti a fejlesztés, áthelyezik a várót, fény- és félsorompókat helyeznek majd ki, valamint a buszvárót kiszélesítik. Sárga villogóval is figyelmeztetik majd az arra közlekedőket az átkelőre – tudtuk meg Csizmadia Ibolyától.

Az alpolgármester csütörtökön az OrosCafénak elmondta, az átkelőhely tervezésére a város megnyerte a pályázatot. A tervezés várhatóan 4,3 millió forintba kerül, ebből az önrész 40%, vagyis 1,7 millió forint.

– A tervezés összege nem végleges. Központi tervezés keretében dől el a végleges összeg az év végére, 4,3 millió forintnál azonban nem lesz több, csak kevesebb. Ha kedvezőbb lesz a tervezési költség, akkor csökken az önerő is – mondta az alpolgármester.

A kivitelezést szintén pályázati forrásból kívánja megvalósítani a város. A tervezés után, 2012-ben erre keresnek majd megfelelő kiírást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.