- hirdetés -

Egyre több a megrendelés, ezért beindult a három műszakos termelés az élelmiszeripari cégnél.

Hosszú éveken keresztül felszámolás alatt állt a valaha szebb napokat látott baromfifeldolgozó üzem, a Merian. 2009 végén a céget megvásárolta egy befektetői csoport és 2011 legelején már arról számoltak be, hogy stabilizálták a vállalatot, a fejlesztésekre törekszenek.

Egyre több orosházi terméket tudnak eladni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Merian Foods Élelmiszeripari Kft gazdasági igazgatója, Gyucha Mariann a napokban úgy nyilatkozott, egyre több a megrendelésük.
– A tavalyi 1400 tonnás negyedéves termelést az idei év első három hónapjában 2100 tonnára tudtuk bővíteni. Az így megnövekedett piaci igények és a termelés folyamatosságának biztosítása szükségessé tette a harmadik műszak beindítását cégünknél. Ez természetesen létszámbővítést is jelentett, így áprilisban közel ötven embert vettünk fel. Ezzel a bővítéssel együtt jelen pillanatban 320 fő körül van a munkavállalóink száma. Azonban közvetett módon ennél is több embernek adunk munkát, ugyanis igénybe vesszük több helyi székhellyel rendelkező karbantartó és fuvarozó cég munkáját is -mondta Gyucha Mariann.

A gazdasági igazgató hozzátette, a bejövő igények és a saját elképzelések miatt folyamatosan napirenden van a termékfejlesztés, ezektől további bővülést várnak. Úgy számolnak, hogy év végéig biztosan tartani tudják a havi 700 tonna feletti termelést, mely éves szinten mindenképpen előrelépést jelent majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.