- hirdetés -

Hat általános iskola 1311 kg használt elemet gyűjtött a Guardian szervezte gyűjtésen.

Amellett, hogy kevesebb nehézfém szennyezi Orosháza és környéke talaját, a város iskolásai talán egy lépést tettek a környezettudatos gondolkodás felé az önkormányzat és a Guardian Orosháza Üvegipari Kft. közös akciója révén. Immáron 12. alkalommal hirdették meg a szárazelem-gyűjtő versenyt – idén hat általános iskola jelentkezett, és 1311 kg használt elemtől menekült meg a városi kommunális szemétlerakó. A verseny értékelése az egy tanulóra jutó gyűjtött mennyiség alapján történik, ennek alapján idén az első helyen a Czina iskola végzett az egy diákra jutó 1,141 kg-os mennyiséggel.

Iskolánkénti eredmény:

1. Czina Sándor iskola 1,141 kg/tanuló, szervező tanár: Püski Gáborné
2. Vörösmarty iskola 0,851 kg/tanuló, szervező tanár: Oroszné Vass Ildikó
3. József Attila iskola 0,697 kg/tanuló, szervező tanár: Dr. Kincses Istvánné
4. Eötvös József iskola 0,432 kg/tanuló, szervező tanár: Korcsok Mariann
5. Evangélikus iskola 0,068 kg/tanuló, szervező tanár: Fazekas András
6. Wesley János Általános Iskola és Középiskola 0,055 kg/tanuló, szervező tanár: Bittay Ilona

A program tárgyi és anyagi feltételeinek megteremtését a Guardian vállalta. A biztonságos gyűjtés érdekében megfelelő minőségű tároló edényeket szereztek be, amelyeket kihelyeztek valamennyi általános iskolába, ahonnan meghatározott időközönként szintén a Guardian szállítja el a veszélyes hulladéknak minősülő használt szárazelemeket és gondoskodik az ártalmatlanításukról. Ennek elindítására mintegy félmillió forintot fordítottak.

Az önkormányzathoz benyújtott pályázatában a Guardian azt kérte, hogy a városi környezetvédelmi alapból a gyűjtésben legjobban teljesítő iskolákat jutalmazzák. Ezt az elképzelést a pályázat bírálói a várakozáson felül jól fogadták és olyan döntést hoztak, hogy erre a célra évente biztosítják a környezetvédelmi pályázati alapból éppen akkor elnyerhető legnagyobb összeget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.