- hirdetés -

Régóta felújításra vár a Kossuth utca 10-12. és 14-16. Az épület állaga meglehetősen rossz, a lehulló vakolatdarabok a járókelőket is veszélyeztetik.

Tavaly írtunk arról, hogy a Kossuth utcai háztömbről leesett egy vakolatdarab. Akkor nem sérült meg senki, és az eset után a Lakásszövetkezet intézkedett, hogy ipari alpinisták átvizsgálják az épületet. Az alpinisták a vakolat problémás részeit eltávolították.

Hosszú távon azonban ez nem lehet megoldás, a Kossuth utca régóta felújításra vár. A panelprogramban bíznak a lakók, ám azt nem tudni, hogy a két tömböt valójában mikor újítják fel. Csaknem 100 lakást érint a probléma. A lakók egy része elégedetlen volt a Lakásszövetkezettel, így lépéseket tettek.

A mintegy 1200 lakást magába foglaló Lakásszövetkezetben 53 küldött képviseli a körülbelül 3600 lakót. A küldöttek tavaly ősszel  rendkívüli küldöttgyűlést indítványoztak, egyik napirendi pontként a Lakásszövetkezet elnökének leváltását szorgalmazva. Akkor ez nem valósult meg, erről itt írtunk, és később sem változott a helyzet.

Omlik, beázik és veszélyes (klikkelj penészes és omladozó részletekért)

A Kossuth utcai tömbök kapcsán korábban már elkészült egy megvalósíthatósági tanulmány, ám amikor erről dönteni kellett volna, akkor az összehívott megbeszélésen nem jelentek meg elegen, így itt félbeszakadt a dolog. Fazekas Géza lakostól megtudtuk, hogy a Kossuth 10-12. lakosainak egy részében felmerült, hogy kiválnak a szövetkezetből és megpróbálnak úgy boldogulni.

Az épület állapotát jól tükrözik a fotók, amiknek egy részét télen készítette egy ott élő lakos. A penészedő falak, a mindenhol utat találó víz, a télen az erkély felett logó termetes jégcsapok nem sok jót jelentenek. Ami biztos, gyors lépésekre lenne szükség, mielőtt az épület állaga miatt nem történik újabb baleset és nem sérül meg valaki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.