- hirdetés -

Az orosházi gyerekek 246 indulóból jutottak az ország legjobb nyolc együttese közé.

Csütörtökön Fehérgyarmaton négy csapat részvételével került sor a IV. korcsoportos (1996-97-es születésű fiatalok számára kiírt) leány kézilabda diákolimpia országos elődöntőjére. Az OKSC sportolóiból álló Orosháza Város Általános Iskolája mellett a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Heves Városi Általános Tagiskola és a bőcsi Általános- és Szakiskola csapatai vettek részt a viadalon.
Helyszíni sorsolás után Fehérgyarmat – Bőcs és Orosháza – Heves elődöntők kerültek lejátszásra. A győztesek a döntőt, a vesztesek a bronzmérkőzést játszhatták, az első helyen végző gárda pedig jogot nyerhetett a nyolc csapatos országos döntőn való szereplésre.

Az orosházi együttes az első mérkőzésen könnyed játékkal győzte le ellenfelét, így döntőt játszhattak házigazda Fehérgyarmat csapatával. A találkozó a várakozásoknak megfelelően indult, 5-1-re elhúzott az Orosháza. A csapatok idegesek voltak, a vendégek kapkodni kezdtek, a gyarmatiak pedig – akik a hazai pálya minden előnyét élvezték – belelkesedtek. Ebben az időszakban rengeteg ziccer, hetes maradt ki. Végül mindvégig vezetve, de nagy izgalmak közepette győzött az Orosháza, bejutva ezzel a június 3. és 5. között Debrecenben rendezendő országos döntőbe, ahol elsőként szerepelhet IV. korcsoportos orosházi csapat.

Orosháza Város Általános Iskolájának aranyérmes kézilabdázói (Fotó: OKSC)

Eredmények:
Fehérgyarmat – Bőcs 33-9 (16-3)
Orosháza – Heves 33-7 (16-3)
A 3. helyért:
Heves – Bőcs 28-15 (13-8)
Az 1. helyért:
Orosháza – Fehérgyarmat 15-14 (8-5)

A csapat minden tagja dicséretet érdemel. A döntőben Kónya Kinga és Szöllősi Dalma nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de Aradi Edina kapusbravúrjai is kellettek a végső győzelemhez.

Papp Mihály: – Szeretnék köszönetet mondani minden edző kollégának, aki a lányokkal a közeli és távolabbi múltban foglalkozott, külön köszönet illeti önzetlen segítőimet: Fejes Tündét és Zvara Mihályt.

Az országos döntős csapat tagjai: Aradi Edina, Zsedényi Eszter (kapusok), Antal Dorina (4 gól), Balogh Vanessza (5), Bene Viktória (3), Kónya Kinga (11), Kránitz Gréta (8), Szöllősi Dalma (9), Szöllősi Stella (2), Szűcs Dalma (3), Zvolenszky Nóra (3), Tóth Alexandra. Edző: Papp Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.